El president de la CEOE, Juan Rosell, va donar per fet ahir que l'acord amb els sindicats no és possible, almenys en el termini marcat pel Govern, que finalitza avu. El dirigent empresarial ha revelat que el Govern va demanar als agents socials que treballessin en una espècie de "contracte de crisi" i que va definir com un contracte fix, amb una indemnització per acomiadament menor a l'actual, i amb vigència temporal, possiblement fins al 2013.

A l'espera que el Govern aprovi una nova reforma laboral, se succeeixen les propostes encaminades a simplificar l'actual marc de contractes laborals i a abaratir els costos d'acomiadament.

Ahir va ser el torn de la Federació d'Estudis d'Economia Aplicada (Fedea), un grup d'economistes que fa anys que insisteix en la necessitat d'impulsar un "contracte únic". L'entitat va inisistir ahir que el Govern que legisli ja en matèria de reforma laboral perquè així milloraria la seva credibilitat davant els mercats internacionals i cauria la prima de risc.

La seva proposta és crear un contracte únic indefinit per a les noves contractacions, amb indemnitzacions per acomiadament en funció de l'antiguitat, que creixin gradualment des dels 8 o 10 dies d'indemnització fins a un màxim de 33. Així mateix, demanen que la protecció a la desocupació es lligui a la recerca efectiva de feina, i que es canviïn les polítiques actives d'ocupació, amb major coordinació entre els serveis públics estatal i autonòmics. També reclamen que se suprimeixin les subvencions a la contractació indefinida, que s'usi el Fogasa per "subvencionar" acomiadaments i que les empreses amb rotació excessiva de treballadors cotitzin més per desocupació.

Una altra proposta és la de l'Insittut de Relacions Laborals de la fundació Sagardoy, que proposa la creació d'un contracte per a menors de 30 anys de fins a tres anys de durada, amb un salari inferior en un 25% a l'establert en el conveni col·lectiu (sempre que no sigui inferior a l'SMI) i una indemnització de 12 dies de salari per any treballat. També proposa un nou contracte a temps parcial, amb almenys el 25% de les hores de la jornada normal, i garantint que el treballador conegui el dia de la prestació de serveis i les hores amb 15 dies d'antelació. Així mateix, plantegen la creació d'un contracte indefinit nou en el qual la indemnització per acomiadament objectiu o improcedent sigui de 25 dies de salari per any de servei, amb el límit de dues anualitats.