L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha comunicat avui als treballadors de l'empresa que la Generalitat presentarà un ERO d'extinció de contractes per a 203 persones, és a dir, el 40,9% de la plantilla, que és de 496 treballadors. En concret, l'ERO afecta 79 càrrecs directius i 124 treballadors de plantilla, que passarà a ser de 293 persones. Segons han explicat fonts de l'Incasòl, des del 2008 s'havia mantingut estable la plantilla tot i que les vendes han anat baixant a la meitat i "s'havia de dimensionar a la situació actual per garantir-ne la viabilitat". Dimarts vinent és previst que comencin les negociacions de l'expedient amb els sindicats, davant el Departament d'Empresa i Ocupació.

La facturació el 2007 de l'Incasol va arribar a l'entorn dels 185 milions, fins ara els sostre històric d'aquesta empresa publica, obtingut gràcies a l'estela del 'boom' del sector immobiliari. El 2008, la facturació va caure en picat fins poc més dels 50 milions, cosa que va suposar una caiguda de la facturació de l'entorn del 72%. Entre el 2008 i el 2012, aquest últim any amb xifres provisionals, la facturació s'ha mantingut en la franja dels 55 milions i aquest any es preveuen facturar 60 milions.

Tot i aquesta caiguda de la facturació, l'Incasol va mantenir la plantilla a l'entorn de les 500 persones. De fet, el 2007 es va arribar també al màxim històric quan a dimensió de la plantilla amb 510 persones i així s'ha mantingut tot i la caiguda del 72% de la facturació.

Ara, la plantilla de l'Incasol està integrada per 496 persones, de les quals 142 són càrrecs de confiança i directius, mentre que la resta, 354 persones són treballadors. Amb l'ERO que la direcció d'Incasol començarà a negociar el dimarts 29, la plantilla passarà a 203 persones, una disminució del 40,9%.

La direcció pretén concentrar l'ajust de la plantilla en el segment directiu, que a partir d'ara seran 63 càrrecs directius i fer una reducció menys traumàtica entre el personal de base, que passarà a sumar 230 treballadors, cosa que obliga a l'acomiadament de 79 directius i de 124 treballadors.

Quan s'observa l'ERO en percentatge, les xifres indiquen que l'actual direcció de l'Incasol ha presentat un expedient on la reducció s'intensifica entre el segment de directius, que es redueix un 55%, mentre que la plantilla de treballadors la reducció és del 35%, vint punts percentuals menys.

A partir del gener del 2011, el nou govern de la Generalitat va intentar adaptar la plantilla a la nova realitat econòmica del sector immobiliari, sense massa èxit atès que un acomiadament de 19 persones el març del 2011, el jutjat social de Barcelona, el va declarar nul i va obligar a la Generalitat, el gener d'aquest any, a la readmissió d'aquestes persones amb efectes del març del 2011.

El jutjat social va justificar la decisió afirmant que una empresa pública no podia decidir una reducció de la plantilla al·legant que les empreses públiques no podien estar condicionades a la volatilitat del mercat ni de la facturació.

A partir del febrer, amb la nova reforma laboral, les empreses públiques poden reduir les seves plantilles si es constata una reducció dels ingressos.

L'empresa consultora que assessora a l'Incasol en aquest ERO és PriceWaterhouseCoopers, que a partir del dimarts negociarà amb el comitè d'empresa les bases d'un acord per fer efectius aquests acomiadaments. Les negociacions es faran amb la mediació de la inspecció de treball i s'allargaran fins a 30 dies, en cas de què no es produeixi un acord entre les parts.