Un eventual increment de l'impost sobre el valor afegit (IVA) en dos punts podria produir una pèrdua mitjana de fins a 63.000 llocs de treball en el sector de l'alimentació i begudes entre els anys 2012 i 2015, així com una reducció mitjana de 5.292 milions d'euros en el consum de les llars espanyols en el mateix període.

Segons l'"Informe econòmic 2011" de la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB), difós ahir, la reducció de l'ocupació en el sector alimentari es traduiria, al seu torn, en un augment mitjà de 0,12 punts percentuals en la taxa d'atur de l'economia espanyola en els pròxims quatre anys.

A més, apunta que l'increment en la fiscalitat indirecta en el sector comportaria un augment mitjà de 0,12 punts percentuals en la taxa d'inflació del conjunt de l'economia. "L'increment en el nivell general de preus dificultaria encara més la recuperació de la producció agregada que pogués produir-se els anys vinents, reduint dinamisme a la fase alcista que, segons les últimes Perspectives de l'Economia Mundial del Fons Monetari Internacional, s'iniciaria el 2013", segons recull l'informe.