El conseller delegat de Bankia, Francisco Verdú Pons, ha presentat la seva renúncia al càrrec, que es fa efectiva aquest mateix dimecres, segons ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquesta dimissió arriba el mateix dia que el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu hagi citat a declarar els 33 anteriors directius de l'entitat financera. Verdú va ser nomenat conseller delegat de Bankia per l'anterior equip directiu encapçalat per Rodrigo Rato i era l'únic càrrec que seguia a l'entitat després de ser nacionalitzada i que Rato dimitís en favor de José Ignacio Goirigolzarri.

El magistrat de l'Audiència Nacional ha ordenat les citacions després d'admetre a tràmit la querella que va interposar la formació de Rosa Díez, Unión Progreso y Democràcia (UPyD) contra 33 exmembres del consell d'administració de Bankia i la seva entitat matriu, el Banco Financiero y de Ahorros (BFA) per suposats delictes d'estafa. La querella té el suport de la Fiscalia Anticorrupció.

Andreu imputa als 33 directius de Bankia possibles delictes de falsificació de comptes, administració deslleial, apropiació indeguda i maquinació per alterar el preu de les coses. Decidirà sobre la possible intervenció judicial de Bankia el pròxim 23 de juliol un cop escoltades les parts.