Gres Catalan tanca després d´anys d´ajustos

Amb 48 treballadors, és una de les factories més importants de Catalunya en matèria ceràmica

 08:51  
Gres Catalan tanca després d´anys d´ajustos
Gres Catalan tanca després d´anys d´ajustos 

ACN L'empresa de ceràmica Gres Catalan tanca les seves portes definitivament després d'anys d'ajustos. La responsable de màrqueting, Marisa Sugrañes, ha explicat que "l'actual crisi, especialment en el sector de la construcció, i la negativa de les entitats bancàries a concedir un acord de refinançament ha obligat l'empresa a entrar en liquidació voluntària". Gres Catalan va néixer l'any 1911 i, des de llavors, ha estat un motor de l'activitat industrial a l'Alta Anoia. A principis del 2011, l'empresa va sol·licitar un concurs voluntari de creditors i va posar en marxa un pla de viabilitat que va permetre aixecar el concurs el juliol del 2012. Actualment, l'empresa donava ocupació a 48 treballadors.

La centenària empresa de ceràmica Gres Catalan tanca les seves portes definitivament. En un comunicat, l'empresa ha explicat que els principals motius del tancament són "la persistent situació global de crisi, especialment en el sector de la construcció, i la negativa de les entitats bancàries a concedir-nos un acord de refinançament".

La responsable de màrqueting de Gres Catalan, Marisa Sugrañes, ha explicat que l'empresa va fer unes inversions importants durant el 2004 i 2005 per renovar la maquinària, però amb l'actual crisi econòmica aquestes inversions no s'han pogut refinançar. "La situació ja no es pot aguantar més", ha explicat.

El tancament de Gres Catalan deixa en una situació complicada la zona de l'Alta Anoia, on no hi ha empreses de gran volum que puguin absorbir una bossa tan gran de nous aturats. Gres Catalan donava feina a finals de 2004 a més de 200 treballadors. El setembre de 2010, el nombre d'assalariats es va reduir fins als 130, però Gres Catalan, propietat de la família Sugrañes, va presentar un ERO que afectava 33 treballadors. Gres Catalan no va fer efectiu aquest expedient, fins al mes de març del 2011, quan va ampliar l'ERO fins a 70 treballadors i va presentar un concurs de creditors. Tot i això, amb un canvi en la direcció i l'aplicació d'un pla de viabilitat, l'empresa va aconseguir aixecar el concurs de creditors el juliol del 2012. Actualment, Gres Catalan donava ocupació a 48 treballadors.

Consultoris

Consultori legal

L'equip d'advocats de Prat Sàbat es posa al vostre servei i respon cada dijous les preguntes rebudes


Enllaços recomanats: Premis cinema