Els principals carrers comercials dels capitals gironines i els centres comercials de la demarcació es van omplir durant la jornada d'ahir coincidint amb l'inici de les rebaixes d'hivern. Tot i coincidir amb un dia laborable, les botigues, sobretot de roba i calçat, van rebre una gran afluència de visitants.

Després d'una fluixa campanya de Nadal, en la qual les vendes han descendit entre el 4 i el 12%, segons les estimacions de difents agrupacions del sector, els comerciants tenen dipositades totes les seves esperances en aquestes rebaixes per intentar salvar una difícil temporada, marcada per la caiguda generalitzada del consum com a conseqüència de l'elevat atur, la pujada de l'IVA i la supressió de la paga extra als funcionaris.

El tret de sortida de les rebaixes va coincidir amb un dia assolellat i un ambient primaveral, la qual cosa va animar molts compradors a sortir al carrer a la recerca dels millors productes a un menor preu. Les rebaixes a Girona van començar amb descomptes que oscil·len entre el 20 i el 50% tot i que a les grans superfícies es poden trobar determinats productes amb descomptes del 70%.

Als eixos comercials i les zones peatonals de les ciutats de Girona i Figueres, l'afluència de compradors va ser elevada des de primera hora del matí, tot i que el major volum de vendes va concentrar-se a la tarda.

Jordi Rotllan, president de Comerç Figueres i de la Fundació Comerç Ciutadà va assenyalar que "esperem que aquesta setmana sigui bona perquè, després, les vendes tornaran a baixar i ens esperen moltes setmanes de poca activitat. De fet, estem parlant d'unes segones rebaixes, perquè durant el setembre es van fer molts descomptes". Segons Rotllan, "des del setembre hem notat una gran contracció del consum; la campanya de Nadal ha estat molt fluixa, pitjor que la de l'any passat, que ja va ser dolenta".

Des de l'Associació Girona Centre Eix Comercial auguren una davallada del 2% en les vendes respecte l'any passat tot i que preveuen que cada gironí gastarà de mitjana entre 90 i 100 euros. La roba, el calçat i els objectes de la llar seran alguns dels productes estrella d'aquestes rebaixes d'hivern. "Hem de ser optimistes i, de moment, ja hem notat que els ciutadans reserven part dels seus estalvis per a les rebaixes" assegurava el president de l'associació, Josep Maria Noguer.

A l'Espai Gironès, de Salt, fins i tot es van veure algunes cues a l'espera que, a les 10 del matí, obrissin les botigues. El director del centre comercial, Pau Jordà, calculava que al llarg de la jornada van rebre uns 55.000 visitants. Segons la seva opinió, "es tracta d'una xifra molt rellevant, tenint en compte que és un dia laborable". En aquest centre, la majoria d'establiments ofereix, d'entrada, decomptes del 50%.