El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC), un organisme consultiu del govern català, va alertar ahir de les conseqüències negatives d'augmentar la pressió fiscal a les empreses, en una crítica a diverses mesures posades en marxa pel Govern espanyol.

En una nota feta pública el CAREC, organisme liderat pel president d'Abertis, Salvador Alemany, es fa ressò de la preocupació empresarial davant diversos canvis normatius adoptats pel Govern espanyol i els critica per considerar-los "contraproduents per a la recuperació de l'economia i la revitalització del mercat de treball".

A més, aquest organisme reclama més seguretat jurídica en la normativa fiscal, per evitar "canvis que tenen en la pràctica efectes retroactius".

No obstant això, el CAREC dedica un sol paràgraf a referir-se a l'acord entre CiU-ERC, que inclou la creació o alça de nou tributs. "Farà falta fer extensives les recomanacions d'aquesta nota al tracte impositiu derivat de la política econòmica i pressupostària exposada a l'acord de legislatura, tant en l'àmbit referent a l'estímul de la competitivitat de les empreses com a la competitivitat del país en la captació i manteniment d'inversions", diu el document.

El CAREC centra les seves crítiques en assumptes tècnics i comptables, com l'obligació per a les empreses d'augmentar els pagaments a compta per l'Impost de Societats, a l'eliminació amb caràcter retroactiu de la llibertat d'amortització vigent el 2012 o a la limitació al 70% el 2013 i 2014 de la deduïbilitat fiscal de l'amortització de l'immobilitzat material, amb excepció de les pimes i les micropimes.