El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, va assegurar que el Govern no aplicarà noves mesures de restricció de despesa el 2013 i tampoc més retallades als empleats de la funció pública. Montoro va destacar que les mesures que s'han pres "en termes restrictius" en la funció pública, des de la pèrdua de dies de lliure disposició, la congelació de plantilla, l'ampliació de la jornada laboral a 37,5 hores a tot Espanya o la congelació de salaris, "estan exercint tot el seu efecte el 2013".

El titular d'Hisenda va deixar clar que les mesures ja aplicades no agraden a l'Executiu, però va insistir que calia portar-les a terme per a la contenció de la despesa pública.

"Tot això ja està en acció el 2013. Sembla que si aquest any no es fa alguna cosa especial no hi ha sacrifici ni esforç, però hi ha molt esforç darrere de tot això i cal posar-ho en valor i no esperar noves mesures", va afirmar.

Per això, va incidir que "les mesures adoptades, quan estan entrant en vigor realment, tant en la funció pública com en altres àmbits, cas dels serveis públics, és en aquest any".