La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va assegurar ahir que al 80 % dels nous aturats majors de 55 anys "no els afectarà en absolut" la reducció del subsidi inclosa en la reforma de la jubilació anticipada i parcial aprovada divendres pel Govern però la resta sí que no tindran subsidi.

Durant la sessió de control al Govern en el ple del Congrés, Báñez va dir que a més seguiran percebent les mateixes condicions els 375.000 aturats majors de 55 anys que reben actualment aquesta prestació.

D'aquesta forma va negar a la diputada del PSOE Magdalena Valerio que el Govern hagi retallat el subsidi dels desocupats de més edat i va insistir que el que ha fet l'Executiu és "homogeneïtzar les condicions d'accés amb la resta de les prestacions"."És raonable que aquest subsidi ho tingui el que realment ho necessiti i per tant es comptin els recursos de tota la unitat familiar", va insistir.

El Reial decret aprovat pel Govern endureix l'accés dels més grans de 55 anys al subsidi per desocupació -del qual es registren 7.000 sol·licituds al mes-, que és l'única ajuda que els queda abans de començar a cobrar la pensió de jubilació i després d'haver esgotat la seva prestació per atur.