El sector agroalimentari gironí busca obrir mercat a la Xina. Si fa unes setmanes, importadors del gegant asiàtic visitaven càrnies gironines, a partir d'avui són les empreses gironines són les que visiten el major mercat potencial d'Àsia. Avui comencen dues de les fires alimentàries de referència en aquest mercat, la Hofex a Hong Kong, i SIAL a Xangai. Les dues cites comptaran amb un total de 9 empreses de la demarcació.

Hofex és una fira biennal especialitzada en alimentació i begudes que celebra la seva quinzena edició. En la darrera, va rebre la visita de més de 33.000 professionals i va acollir la participació de 1.800 empreses expositores. És la fira de referència per al sector de l'alimentació i begudes a la regió i el marc perfecte per conèixer als restauradors locals i a importadors del continent en general. Les empreses gironines que hi participen són Casademont (embotits), La Jabugueña (productes ibèrics), Mas Parés (foie i derivats de l'ànec), i Vichy Catalán (begudes).

A pesar del reduït mida del mercat de Hong Kong, es tracta d'un mercat tremendament atractiu tant per l'alt poder adquisitiu de la seva població com per ser un mercat clau en la reexportació cap a altres zones de la regió. El fet que sigui tradicional porta d'entrada al mercat xinès unit a la interessant evolució del seu mercat intern, cada vegada més interessat en els productes occidentals.

D'altra banda, la fira SIAL de Xangai també s'inicia avui. Especialitzada en els canals de gran distribució i el canal horeca (hosteleria i restauració), és una de les cites anuals més importants d'aquest sector per al mercat xinès. En aquesta edició, es preveu una afluència de 35.000 visitants professionals, entre representants de supermercats, agències comercials, majoristes, minoristes, importadors, exportadors, distribuïdors, manufacturistes i compradors.

Les empreses gironines que hi participaran són Frigorífics Costa Brava (una de les primeres càrnies de l'Estat en obtenir la certificació per exportar a la Xina), Friselva, Grup Batallé, Iberdigest i Miquel Alimentació Grup.