El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, confia que la recuperació econòmica "sigui clara" ja el 2014 i que el 2015 sigui "factible" la reducció impositiva i la reversió de l'última pujada de l'IRPF, i va anticipar nous suports per impulsar les pimes. De Guindos va fer aquestes declaracions, a preguntes dels periodistes, després de presentar al costat del ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, les línies estratègiques per a la internacionalització del sector agroalimentari. Quant a les línies de suport per a pimes, va ressaltar que en aquestes se centrarà part de l'esforç del Govern per fomentar i reactivar el teixit empresarial destruït per la crisi. Va recordar que, en els pròxims dies, s'aprovarà la llei d'emprenedors, que recollirà mesures d'impuls que se sumaran a les específiques per a la internacionalització.

L'Executiu vol facilitar l'accés als mercats exteriors de les pimes perquè, a parer seu, són les grans empreses les que han concentrat tradicionalment la tasca exportadora. Entre les mesures que estudia l'Executiu, en general, figuren les dirigides a l'eliminació de traves burocràtiques i a "facilitar" la seva tasca. Segons va apuntar, les pimes assumeixen riscos enfront als quals han de rebre compensacions en l'àmbit fiscal, de la internacionalització i l'eliminació de traves a l'activitat, "i per aquí anirà la llei d'emprenedors".

Les mesures

La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, va anunciar que l'avantprojecte de llei d'emprenedors, que el Govern aprovarà pròximament, facilitarà la residència d'inversors estran?gers que generen ocupació i reduirà la cotització dels autònoms en situació de pluriactivitat. Durant l'acte d'adhesió d'Iberdrola a l'Estratègia d'Emprenedoria i Ocupació Jove a San Agustín de Guadalix, Báñez va destacar que s'ajudarà els inversors estrangers que acreditin tenir intenció de realitzar inversions "econòmicament rellevants", segons un comunicat del Ministeri. Així mateix, també es facilitarà l'atracció de professionals altament qualificats i investigadors a través d'un règim de visats i autoritzacions de residència àgil i vàlid en tot el territori nacional que "impulsi l'atracció de talent i inversió". La futura llei d'emprenedors forma part de l'agenda de reformes de segona generació "necessària perquè torni el creixement econòmic" que va anunciar el president del Govern en el Debat de Política General.