El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va obrir el mes d'abril passat un expedient disciplinari al jutge de Madrid Elpidio José Silva, que dijous passat va ordenar l'ingrés a la presó de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa, que podria suposar la seva expulsió de la carrera judicial.

Aquesta no és l'única investigació a la qual està sotmès Silva en aquests moments, ja que la Fiscalia de Madrid va obrir fa un parell de mesos unes diligències arran d'una denúncia sobre el seu "comportament personal" amb el personal del Jutjat i amb les persones que hi acudeixen.

Fonts de l'òrgan de govern dels jutges van informar que la Comissió Disciplinària va obrir l'expedient per dues faltes molt greus -una per retard injustificat en la tramitació dels procediments i una altra a falta de motivació de les seves resolucions- i una altra greu per desconsideració cap als funcionaris del seu Jutjat. Cap de les faltes està relacionada amb la causa en la qual investiga la concessió per part de Caja Madrid d'un crèdit a l'expresident de la CEOE i expropietari del Grup Marsans Gerardo Díaz Ferrán i l'adquisició per part de l'entitat del City National Bank de Florida, als Estats Units, segons les mateixes fonts.

Segons l'article 420.2 de la Llei Orgànica del Poder Judicial (LOPJ), les faltes greus es castigaran amb multa d'entre 300 i 3.000 euros i les molt greus amb la suspensió, el trasllat forçós o l'expulsió de la carrera.