El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va informar ahir que el nou mecanisme per fixar el preu de l'electricitat preveu que el consumidor pugui escollir entre el preu que les empreses li ofereixin per a tot un any o per que se li facturi en funció del preu per hora. El ministre Soria va indicar que aquest sistema serà el que es fixi després del transitori aprovat per a aquest primer trimestre, després que s'anul·lés l'última subhasta de desembre i es considerés necessari introduir nous mecanisme de facturació.

Soria va detallar durant una conferència ahir a la Confederación Canaria de Empresarios de Las Palmas que les companyies elèctriques oferiran un contracte estàndard per al consumidor que ho demani, que serà d'un any. Tot i així, aquest també tindrà la possibilitat d'escollir l'opció de pagar exactament el que val l'electricitat cada hora. D'aquesta manera, el consumidor pagarà les hores consumides al preu fixat per l'electricitat en cada moment.

Aquesta nova fórmula, segons el ministre d'Indústria, evita costos d'intermediació associats a l'anterior sistema ja que les reformes aplicades pel Govern al sistema elèctric estan donant resultats. Per justificar aquesta afirmació, Soria es va emparar en el fet que hagin baixat els preus de l'electricitat i que el dèficit estructural de 10.500 milions d'euros a l'any que hi havia per diferència d'ingressos i costos actualment "està a zero".