La patronal Pimec va reunir ahir més de 1.400 empresaris i autònoms a Barcelona per denunciar els "greuges" i la "falta de sensibilitat" de les administracions cap a les pimes i reivindicar la posada en marxa de polítiques favorables a un col·lectiu que és la "base" de l'economia del país.

Sota el lema "Diguem prou", autònoms i emprenedors de tot Catalunya, però també d'altres parts d'Espanya, van alçar la seva veu contra la crítica situació que viuen com a conseqüència de les mesures que els governs espanyol i català han adoptat en aquests anys de crisi.

El president de Pimec, Josep González, va ser l'encarregat d'obrir aquest acte empresarial, que va qualificar d'"històric", i va remarcar que encara que la jornada s'ha celebrat a Catalunya "representa i reflecteix el mateix sentiment de moltes empreses i associacions d'Espanya".

González va explicar que la crisi ha afectat de forma especialment intensa el col·lectiu que la seva patronal representa, com ho demostra el fet que durant aquests últims set anys s'han perdut a Catalunya més de 65.000 pimes, 80.000 autònoms i 350.000 llocs de treball.

"Podem afirmar que som el segment de l'economia que més ha patit i està patint la crisi", va subratllar González, que va reprotxar que la classe política s'hagi "omplert la boca" de paraules com pime i emprenedor i, en la pràctica, hagi adoptat mesures que van en contra d'aquest col·lectiu.

"La falta de sensibilitat per part del sistema cap a les pimes i autònoms és notòria", va lamentar.

El president de Pimec va indicar que la falta de crèdit, la pujada de les cotitzacions, l'augment dels preus de l'energia, la creixent pressió fiscal o les "contínues inspeccions" són alguns dels problemes als quals ha de fer front el sector i que minven la seva competitivitat.

González va denunciar, en aquest sentit, que els dirigents polítics "han incomplert de manera reiterada les seves promeses electorals" i s'han mostrat "més sensibles" als grans "lobbies" i les "elits" que als interessos de la "majoria silenciosa" que conformen pimes i autònoms.

Per l'escenari del Palau de Congressos de Barcelona van passar diversos empresaris, que van posar de manifest les ofenses que pateix el teixit empresarial en àmbits com el finançament, la fiscalitat, el laboral o l'energia.

Corrupció política

Però de tots els problemes als quals els empresaris van dir "prou", el més aplaudit va ser el que va demanar la fi de la corrupció política i la malversació de fons públics i "la impunitat de què gaudeixen aquestes pràctiques delictives, tant en termes judicials com de cost polític".

Davant aquesta situació, els presents van reclamar la necessitat de posar en marxa "amb la màxima fermesa i amb absoluta prioritat" un conjunt de mesures i reformes que afavoreixin l'activitat del teixit productiu.

Van demanar, en aquest sentit, que els polítics donin un veritable suport als emprenedors, que el crèdit torni a fluir amb normalitat, que la legislació laboral tingui en compte la realitat de pimes i autònoms, mesures de suport a la internacionalització o una reforma energètica "clara i no erràtica".

"El futur del país i de la societat estan en perill i ha arribat el moment en què les pimes i els autònoms avui hem dit prou", va afirmar González, que es va comprometre a treballar des de Pimec per aconseguir fer realitat les propostes plantejades i donar solució als problemes exposats.