El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat aquest dijous que entén les queixes dels petits i mitjans empresaris, però diu que la Generalitat té poc marge per actuar. En declaracions a Catalunya Ràdio, Puig s'ha defensat de les crítiques del retard del Govern a l'hora de pagar els seus proveïdors. "S'han fet esforços en els darrers temps, estem pagant més al dia", ha dit Puig. Per la seva banda, el president de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya(PIMEC), Josep González, ha anunciat que ha demanat una reunió amb els presidents Artur Mas i Mariano Rajoy per traslladar-los les seves demandes. González reclamarà a la Generalitat que simplifiqui la burocràcia administrativa.

El conseller Felip Puig ha justificat el retard del Govern a l'hora de pagar als seus proveïdors per "les dificultats de finançament en el sector sanitari" i pel "dèficit" que té la Generalitat. "No arribem a final de mes per poder pagar com cal els nostres proveïdors públics ni les nostres empreses en temps i forma", ha Puig.

Per la seva banda, el president de la PIMEC, Josep González, ha anunciat que ha demanat una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per traslladar-los les demandes dels empresaris de les petites i mitjanes empreses. A Mas li demanarà més celeritat a l'hora de simplificar la burocràcia administrativa. I a Rajoy li reclamarà que sigui coherent amb l'esperit de la reforma laboral i que abaixi les cotitzacions socials.

"Portem un any i pico que hi ha hagut quatre augments significatius a les càrregues de la seguretat social, i clar, és un contrasentit", ha sostingut González. Pel president de la PIMEC no s'entén que es faci una reforma laboral que permeti "fer els salaris més competitius" i que ajudi a què les empreses exportin, i que, en paral·lel, s'apugin "les càrregues socials", que "són el complement del que seria el cost social de l'empresa".

Finalment, González s'ha referit als crits a favor de la independència que es van sentir dimecres a l'acte dels petits empresaris al Palau de Congressos i ha dit que "són tan simptomàtics com els que se senten al Camp Nou". Amb tot, ha insistit que era "un acte empresarial, no polític".