La inversió dels estrangers en immobles a Espanya va repuntar el 2013 per quart any consecutiu fins a comptabilitzar 6.453.000 d'euros, l'import més alt registrat en els últims nou anys i un 16% més que un any abans. L'increment dels fons que van destinar els ciutadans estrangers a l'adquisició d'habitatges al nostre país contrasta amb el continu retrocés de les inversions dels espanyols en immobles fora de les nostres fronteres. En aquest sentit, al tancament de 2013, la quantitat desemborsada es va situar en 355 milions, la xifra més baixa des de fa dotze anys.

Segons les últimes dades del Banc d'Espanya, des de 2004, quan es van assolir 6.650 milions d'euros, la inversió estrangera en immobles a Espanya no superava els 6.000 milions. No obstant això, tot i que l'import que van destinar el 2013 és el més gran des que va començar la crisi econòmica, el desemborsament és un 8,7% inferior als màxims que es registraven fa deu anys, quan van arribar a superar els 7.000 milions d'euros el 2003.

Enfront de la pèrdua de poder adquisitiu de la societat espanyola i les dificultats d'accés al crèdit, l'interès dels estrangers per actius a Espanya ha anat en augment en els últims quatre anys, especialment tenint en compte l'ajust de preus del sector immobiliari espanyol i l'oportunitat que representa davant d'altres països europeus.

Al contrari que la inversió estrangera a territori espanyol, la inversió espanyola a l'exterior s'ha anat reduint significativament des dels anys d'esplendor del sector immobiliari, quan va arribar a superar fins i tot els 3.300 milions d'euros.