L'empresari gironí Josep Maria Bregante Ventura va morir divendres als 63 anys. Actualment era el president del Gup Acebsa (Aislantes Conductores Esmaltados y Barnices SA), amb seu a Riudellots de la Selva, especialitzada en la producció de fil de coure, una de les empreses punteres a nivell europeu.

L'empresari havia agafat el relleu del seu pare, Josep Maria Bregante Castellà. Acebsa es dedica a la producció de fil de coure, pletina de coure, alumini, aïllant flexible, manufacturats, maquinària per esmaltar, embalatge i dimensions i equivalència, entre altres.

Gran part de la facturació de la societat és el mercat exterior, sobretot el portuguès, francès, italià, alemany i del Regne Unit, a més de l'Estat espanyol, i de molts altres països europeus i del nord d'Àfrica. L'any 2010 va facturar més de cent quaranta-quatre milions d'euros i tenia uns 180 treballadors.

Companyia revolucionària

Als anys noranta, l'empresa i els seus productes van revolucionar la tecnologia mundial de fabricació en els sectors de l'automòbil, els transformadors, els motors i l'energia eòlica. Així mateix, també ha desenvolupat tecnologia pròpia en la fabricació de maquinària que comercialitza entre altres companyies del sector.

Josep Maria Bregante Castellà, que va fundar l'empresa l'any 1946, va començar a deixar la societat en mans del seu fill Josep Maria Bregante Ventura a principis dels any noranta, havent mantingut encara funcions executives fins al 1994, quan es va desvincular totalment de tota funció executiva. Va ser un relleu tranquil, exemplar i familiar. Bregante Castellà (la Generalitat de Catalunya el va guardonar amb la Medalla President Macià al mèrit laboral l'any 2003) va morir a finals de l'any 2011 a Mèxic on tenia una casa.

Josep Maria Bregante Ventura va morir aquest divendres a Terol on també tenia negocis. Tenia una esposa, dos fills i una néta, a més de la mare, entre d'altres familiars. La missa exequial se celebrarà aquest dimarts, a les deu del matí, a l'església parroquial de Cassà de la Selva. La capella ardent està situada al tanatori de ?Girona, tant avui com demà, de les nou del matí a les nou del vespre.