Si és treballador autònom i és proveïdor de productes o serveis d'una adminstració pública catalana tardarà una mica més de 4 mesos i mig (138 dies) a cobrar per la seva feina. Així ho assenyala el darrer informe trimestral que elabora per a l'Observatori de Treball Autònom de la federació ATA. L'estudi assenyala que el deute global de l'administració amb els autònoms catalans s'eleva ja a 590 milions d'euros després de créixer un 15% el darrer any. Només a Navarra (22%), s'ha registrat un creixement més grandel deute.

Segons ATA, el deute que les administracions públiques mantenen amb els treballadors autònoms ha augmentat el 6,1% en l'últim trimestre a tot l'Estat fins a situar-se en 2.835 milions d'euros. Respecte a l'anterior informe, el termini de pagament de les administracions públiques espanyoles ha descendit només en dos dies, passant de 113 a 111, molt allu?nyat dels 30 dies que estableix la Llei de Morositat i la directiva europea de la UE.

L'informe insisteix que malgrat els esforços per posar límit a la morositat, a través de les diferents fases del pla de pagament a proveïdors, "tant les administracions públiques com el sector privat segueixen incomplint la llei".

Pel que fa al sector privat, el termini mitjà ha baixat de 82 a 81 dies, enfront dels 60 que estableix la normativa vigent.

Entre tots dos sectors, el termini mitjà de pagament de les factures al col·lectiu d'autònoms se situa en 96 dies, és a dir, més de tres mesos.