Magatzems Vall, de Platja d'Aro, té previst tancar les portes el pròxim 31 de gener després de la temporada de Nadal. La multinacional Mango va arribar a un acord amb la direcció per adquirir l'establiment, on obrirà una macrobotiga que aplegarà totes les firmes del grup. Un canvi que suposarà l'acomiadament dels 36 empleats que treballen a l'establiment. Aquest dissabte, una seixantena de persones - treballadors i veïns- s'han concentrat davant dels magatzems per reclamar el traspàs de la plantilla a Mango o una millora de les indemnitzacions. "Els treballadors estan una mica desanimats, ens troben en una situació límit", ha explicat el president del comitè d'empresa, Sergio Vizcaino.

"La mobilització d'avui ha estat una concentració solidària per fer pressió a la direcció de l'empresa per aconseguir sortir de la companyia amb les millors condicions possibles", ha explicat Vizcaino. Des del primer moment, la plantilla va posar sobre la taula negociar la subrogació dels contractes perquè tota la plantilla - formada per 36 persones- pogués continuar treballant amb mango, els nous propietaris. Una solució que des de la direcció no es plantegen, ja que assenyalen que Mango ha comprat l'edifici i no la societat ni tampoc l'activitat. Davant d'aquesta situació, els treballadors no s'han donat per vençuts i han explicat que intentaran negociar amb la firma fins a l'últim moment.

"No trobem cap excusa per què no es pugui aplicar la subrogació, Mango és una empresa dedicada al comerç i ven articles similars que Magatzems Vall", ha assenyalat el president del comitè d'empresa. En principi, la pròxima reunió amb la companyia està prevista pel dimecres 26 de novembre. "L'objectiu de la concentració d'aquest dissabte era fer pressió perquè avancin les negociacions i perquè els treballadors puguin sortir mínimament beneficiats tot i que perdre el lloc de treball sempre és un greu problema", ha afegit Vizcaino, qui ha hagut de retornar a la feina un cop ha acabat la mobilització.

Si aquesta primera opció no fos possible, la plantilla ha demanat una millora de les indemnitzacions. "En principi només estaven disposats a pagar 20 dies, el mínim legal establert, però sembla que cada cop s'estan obrint més a altres opcions", ha comentat la secretària general de SMC-UGT a les comarques gironines, Maria José Grau Obiol.

Tal com ha detallat, des del sindicat d'UGT - que donen suport als treballadors- han reclamat que s'exclogui de l'expedient els dos fills dels propietaris, que són els que tenen el salari més alt i que són els que tindrien indemnitzacions més elevades. D'aquesta manera, es podrien millorar les indemnitzacions de la resta de treballadors. S'ha de tenir en compte que, en alguns casos, alguns dels membres de la plantilla més de 30 anys d'antiguitat.

En el cas que la direcció no escolti els treballadors, la plantilla ja ha avançat que farà noves mobilitzacions. En principi, Mango té previst fer obres durant tot el 2015 i obrir les portes el 2016.