La Policia Nacional ha alertat d'un nou procediment d'estafa bancària que executa transferències fraudulentes on line, prèvia infecció de l'equip de la víctima amb un virus informàtic. Aquesta pràctica, detectada en les últimes setmanes, consisteix a fer creure als usuaris que han rebut un ingrés erroni en el seu compte, exigint la seva devolució.

Aquesta nova activitat delictiva s'articula prèvia infecció amb programari maliciós del terminal electrònic de la víctima per accedir al seu compte bancari a través d'Internet. Segons ha explicat la policia en una nota de premsa, quan procedeix a comprovar els moviments, el client rep un missatge que li indica haver rebut una transferència de forma errònia per un determinat import. En aquest mateix missatge es convida a la víctima a realitzar una transferència per tal de tornar els diners que suposadament li ha estat abonat per error. Per a això se li facilita un enllaç directe que inclou la paraula "tornar" o altres nomenclatures similars.

En no sospitar de la petició per prendre-la com una cosa oficial, la víctima accedeix mitjançant l'enllaç facilitat a l'inici del procés de la suposada devolució, però el que realment està executant sense saber-ho és una transferència il·legítima amb càrrec al seu compte.

En concret diverses persones han presentat denúncia a la Comissaria d'Oviedo per haver estat víctimes d'una estafa a través d'Internet.

El procediment és idèntic en tots els casos. La víctima rep en una de les seves comptes una transferència d'una entitat, com a companyia d'assegurances o empresa important. Els imports estafats oscil·len entre els 3.000 i 9.000 euros, l'últim denunciat aquest cap de setmana.

Tot i que encara no s'ha localitzat als delinqüents, de les investigacions es dedueix que són experts en informàtica, accedeixen al compte correcte mitjançant un virus, s'insereixen la "transferència errònia" i en la mateixa línia situen una icona de "devolució". Al picar s'està fent una transferència a una persona a la qual avisen, probablement amb un missatge al seu telèfon mòbil i es persona immediatament en una sucursal bancària on cobra la transferència en efectiu i alhora efectua una nova transferència a través d'empreses de remeses a un país estranger i al compte d'una tercera persona.