La Generalitat vol regular com a economia col·laborativa el lloguer esporàdic a un tercer d'una habitació «sobrant» del domicili habitual. En una compareixença a la comissió d'estudi de polítiques públiques en matèria d'economia col·laborativa, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, va admetre que és un «punt feble» de la normativa catalana actual, i que el conseller Felip Puig ha encarregat revisar-la. Torres va distingir entre el lloguer d'un habitatge sencer, que considera una activitat professional, i el d'una habitació sobrant a l'habitatge habitual, de forma esporàdica, a un tercer, que el Govern entén que es tracta d'un intercanvi entre iguals.

Amb tot, no va precisar si el Govern intentarà promoure o no algun canvi normatiu abans de les eleccions. Simplement que un grup de treball «ultima» una proposta per elevar-la al Govern.

A banda, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va deixar clar que la companyia Uber no es correspon amb el model d'economia col·laborativa, atès que presta un servei de transport sense disposar de llicència. En canvi, va dir que companyies com Blablacar sí que ho serien, ja que posen en contacte usuaris per compartir despeses de viatge.