El Govern regularà el transport i el lloguer turístic no professional

Preparen una norma dins l'economia col·laborativa però deixen clar que Uber no és correspon amb aquest model

02.07.2015 | 07:21

La Generalitat vol regular com a economia col·laborativa el lloguer esporàdic a un tercer d'una habitació «sobrant» del domicili habitual. En una compareixença a la comissió d'estudi de polítiques públiques en matèria d'economia col·laborativa, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, va admetre que és un «punt feble» de la normativa catalana actual, i que el conseller Felip Puig ha encarregat revisar-la. Torres va distingir entre el lloguer d'un habitatge sencer, que considera una activitat professional, i el d'una habitació sobrant a l'habitatge habitual, de forma esporàdica, a un tercer, que el Govern entén que es tracta d'un intercanvi entre iguals.
Amb tot, no va precisar si el Govern intentarà promoure o no algun canvi normatiu abans de les eleccions. Simplement que un grup de treball «ultima» una proposta per elevar-la al Govern.
A banda, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va deixar clar que la companyia Uber no es correspon amb el model d'economia col·laborativa, atès que presta un servei de transport sense disposar de llicència. En canvi, va dir que companyies com Blablacar sí que ho serien, ja que posen en contacte usuaris per compartir despeses de viatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

Enllaços recomanats: Premis cinema