El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, espera que el gegant xinès Bright Food -que ultima la compra de l'empresa gironina Miquel Alimentació, la més gran de la demarcació- mantingui la raó social de l'empresa a Girona.

«Els xinesos han vingut a invertir i poden fer créixer el negoci, això ens beneficiarà a nosaltres», va manifestar. L'acord de compra, que està a punt de tancar-se a l'espera d'alguns tràmits administratius a la Xina i als tribunals europeus de la competència, farà que l'empresa més gran de Girona canviï de mans.

Des de la Cambra de Comerç de Girona valoren l'operació positivament perquè pot suposar un rellançament per a la indústria alimentària i de distribució a les comarques gironines.

A més a més, el president de la Cambra, Domènec Esapadalé, destaca que Bright Food pot utilitzar Miquel Alimentació com a plataforma per exportar productes allimentaris gironins cap a la Xina, «el que seria un pas molt important».

«Sembla que com s'està negociant l'acord pot ser bo per a Girona, seria positiu que la raó social continuï aquí pel bé de l'economia i per mantenir els llocs de treball», va afegir.

Per al president de la Cambra, operacions com aquesta, o com el recent anunci d'inversions de Nestlé a Girona, demostren que la situació política no és cap fre per a les empreses estrangeres a l'hora d'invertir a Catalunya. «Si els xinesos inverteixen aquí és que la situació política no els preocupa, el que compta és la situació econòmica», va ressaltar.

Espadalé també considera que la compra pot suposar un pas de gegant per a l'empresa amb l'entrada d'un grup inversor que mou molts diners. «Tenen molt capital per invertir i poden fer créixer el negoci i això ens anirà bé, han comprat per fer de l'empresa un centre important en l'àmbit estatal, no vindran a canviar-ho tot», va explicar.