La Cambra espera que el nou propietari de Grup Miquel mantingui la seu de l´empresa a Girona

08.07.2015 | 07:20
Domènec Espadalé.
Domènec Espadalé.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, espera que el gegant xinès Bright Food -que ultima la compra de l'empresa gironina Miquel Alimentació, la més gran de la demarcació- mantingui la raó social de l'empresa a Girona.

«Els xinesos han vingut a invertir i poden fer créixer el negoci, això ens beneficiarà a nosaltres», va manifestar. L'acord de compra, que està a punt de tancar-se a l'espera d'alguns tràmits administratius a la Xina i als tribunals europeus de la competència, farà que l'empresa més gran de Girona canviï de mans.

Des de la Cambra de Comerç de Girona valoren l'operació positivament perquè pot suposar un rellançament per a la indústria alimentària i de distribució a les comarques gironines.

A més a més, el president de la Cambra, Domènec Esapadalé, destaca que Bright Food pot utilitzar Miquel Alimentació com a plataforma per exportar productes allimentaris gironins cap a la Xina, «el que seria un pas molt important».

«Sembla que com s'està negociant l'acord pot ser bo per a Girona, seria positiu que la raó social continuï aquí pel bé de l'economia i per mantenir els llocs de treball», va afegir.

Per al president de la Cambra, operacions com aquesta, o com el recent anunci d'inversions de Nestlé a Girona, demostren que la situació política no és cap fre per a les empreses estrangeres a l'hora d'invertir a Catalunya. «Si els xinesos inverteixen aquí és que la situació política no els preocupa, el que compta és la situació econòmica», va ressaltar.

Espadalé també considera que la compra pot suposar un pas de gegant per a l'empresa amb l'entrada d'un grup inversor que mou molts diners. «Tenen molt capital per invertir i poden fer créixer el negoci i això ens anirà bé, han comprat per fer de l'empresa un centre important en l'àmbit estatal, no vindran a canviar-ho tot», va explicar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els principals bancs abandonaran el Regne Unit el 2017 per la por al Brexit

Els principals bancs britànics podrien abandonar el Regne Unit a inicis del 2017 davant els...

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

Aproximadament el 80% de les operacions on intervé aquesta figura acaben en compra

AT&T compra Time Warner per 79.000 milions d´euros, més el deute assumit

El grup de telecomunicacions nord-amercià AT&T compra la coorporació de mitjans i d'entreteniment...

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

Especialista en àmbits clau per a l'economia de Girona (alimentació, empresa familiar, turisme,...

Enllaços recomanats: Premis cinema