La inflació anual a les comarques gironines se situa en el 0%

Els preus van augmentar tres dècimes al juny

15.07.2015 | 15:29

Els preus van augmentar tres dècimes al juny a les comarques de Girona i la inflació anual se situa al 0%, la primera taxa no negativa dels darrers set mesos, segons va informar ahir l'Institut Nacional d'Estadística espanyol. La inflació del 0% és la més alta des de l'octubre de l'any passat, que també va quedar establerta en el 0%.

A Catalunya, els preus es van incrementar tres dècimes durant el juny i van deixar una inflació anual del 0,3%, la més alta que s'ha registrat en l'últim any, en concret des del juny de l'any passat.

Pel que fa al conjunt d'Espanya, els preus de consum van pujar un 0,1% al juny respecte al mateix mes de l'any passat, a causa principalment de la pujada de l'electricitat i dels aliments i begudes no alcohòliques.

Respecte al mateix mes de l'any anterior, els preus van pujar bàsicament a Catalunya en l'apartat de begudes alcohòliques i tabac, 2,3%; vestit i calçat, 1,4%; ensenyament, 1,3%, i hotels, cafès i restaurants, també un 1,3%. Comparats amb fa un any, els preus van baixar principalment un 2,8% en transport; un 1,8% en comunicacions i un 0,5% en habitatge. Els preus van pujar respecte al mes maig en el sector de l'habitatge, 0,9%; l'oci i la cultura, 0,7%; hotels, cafès i restaurants, 0,5%; aliments i begudes no alcohòliques, 0,3%, i només van baixar un 1% en vestit i calçat.

Valoració de Pimec Girona

La patronal Pimec Girona va valorar positivament el comportament dels preus al juny i va destacar que, tal i com havia previst, ja se situen en valors positius. Segons va assenyalar, per als propers mesos, la previsió apunta a què l'IPC, poc a poc, assolirà creixements positius moderats com a conseqüència del creixement econòmic, l'augment del consum, el comportament del preu del petroli, i de la liquiditat existent al sistema monetari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Enllaços recomanats: Premis cinema