La inflació anual a les comarques gironines se situa en el 0%

Els preus van augmentar tres dècimes al juny

15.07.2015 | 15:29

Els preus van augmentar tres dècimes al juny a les comarques de Girona i la inflació anual se situa al 0%, la primera taxa no negativa dels darrers set mesos, segons va informar ahir l'Institut Nacional d'Estadística espanyol. La inflació del 0% és la més alta des de l'octubre de l'any passat, que també va quedar establerta en el 0%.

A Catalunya, els preus es van incrementar tres dècimes durant el juny i van deixar una inflació anual del 0,3%, la més alta que s'ha registrat en l'últim any, en concret des del juny de l'any passat.

Pel que fa al conjunt d'Espanya, els preus de consum van pujar un 0,1% al juny respecte al mateix mes de l'any passat, a causa principalment de la pujada de l'electricitat i dels aliments i begudes no alcohòliques.

Respecte al mateix mes de l'any anterior, els preus van pujar bàsicament a Catalunya en l'apartat de begudes alcohòliques i tabac, 2,3%; vestit i calçat, 1,4%; ensenyament, 1,3%, i hotels, cafès i restaurants, també un 1,3%. Comparats amb fa un any, els preus van baixar principalment un 2,8% en transport; un 1,8% en comunicacions i un 0,5% en habitatge. Els preus van pujar respecte al mes maig en el sector de l'habitatge, 0,9%; l'oci i la cultura, 0,7%; hotels, cafès i restaurants, 0,5%; aliments i begudes no alcohòliques, 0,3%, i només van baixar un 1% en vestit i calçat.

Valoració de Pimec Girona

La patronal Pimec Girona va valorar positivament el comportament dels preus al juny i va destacar que, tal i com havia previst, ja se situen en valors positius. Segons va assenyalar, per als propers mesos, la previsió apunta a què l'IPC, poc a poc, assolirà creixements positius moderats com a conseqüència del creixement econòmic, l'augment del consum, el comportament del preu del petroli, i de la liquiditat existent al sistema monetari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema