Gas Gas confia que la liquidació serveixi per reflotar l'activitat i rellançar la marca

El fabricant de motos manté una activitat mínima a Salt per garantir les comandes de recanvis i el servei postvenda

20.07.2015 | 19:40
Gas Gas confia que la liquidació serveixi per reflotar l'activitat i rellançar la marca

El fabricant de motos gironí Gas Gas confia que la liquidació serveixi per reflotar l'activitat i rellançar la marca. És a dir, que els nous propietaris de les instal·lacions tornin a engegar la producció de motos de trial i enduro. La fàbrica, segurament, sortirà a la venda al setembre i ja hi ha firmes interessades en adquirir-la. Ara per ara, a la seu de Salt només hi ha una desena de treballadors i l'activitat és mínima. Se centra en garantir les comandes de recanvis i en continuar oferint servei postvenda. Segons informa la companyia en un comunicat, "amb l'objectiu de no penalitzar els nostres clients durant aquesta dura etapa". Però també per evitar que la marca Gas Gas es continuï devaluant.

A principis de juliol, i arrossegada pels deutes que pujaven a més de 30 MEUR, Gas Gas va entrar en liquidació. A partir d'aleshores, des del Jutjat Mercantil s'engegava el procés que ha d'acabar amb la venda de la unitat productiva (és a dir, tant les instal·lacions com la maquinària). Segurament, això passarà al setembre. Els ingressos que s'obtinguin aniran destinats a cobrir part del forat econòmic.

Caldrà veure, però, què passarà llavors. Segons subratlla la companyia en un comunicat, de fet, "l'objectiu marcat amb la venda de la unitat productiva és el de poder reactivar l'activitat de Gas Gas Motos". És a dir, que els nous propietaris de la firma tornin a engegar la producció (aturada des de gener) i mantinguin tant la marca com la plantilla, de 93 treballadors.

"L'actual equip directiu, l'administrador concursal i el comitè d'empresa treballem per accelerar al màxim el procés i poder tancar la venda amb els potencials compradors", recull el comunicat. De moment, ja hi ha diverses firmes (espanyoles i estrangeres) que s'han interessat a adquirir la fàbrica del polígon Torre Mirona.

Mentre la venda no es concreti, però, Gas Gas manté una activitat mínima, amb una desena de persones a la seu de l'empresa. "Farem el màxim esforç per garantir el nivell de servei a l'àrea de recanvis i al departament de postvenda, amb l'objectiu de no penalitzar els nostres clients durant aquesta dura etapa per a Gas Gas", indica el comunicat.

"Amb optimisme"

Per la seva banda, en una entrada al Facebook, els treballadors asseguren que l'informe per preparar la venda de l'empresa "està molt avançat" i que es preveu enllestir del tot abans de finals de juliol. "L'equip d'economistes veu la venda amb optimisme; a dia d'avui, cada cop més, hi ha potents inversors interessats en la companyia, tot i que encara és aviat i queda molta feina a fer", recull el text que han penjat.

Per evitar el tancament definitiu de Gas Gas, doncs, l'esperança passa perquè els nous propietaris apostin per reflotar l'activitat. De fet, a Catalunya això ja ha passat en altres casos d'empreses en fallida (com ara Cacaolat).

Abans de veure's immersa en problemes econòmics, Gas Gas va ser el número 1 en motos de trial i tercer en enduro. L'any passat, va fabricar-ne unes 8.000 unitats. El 90% de la seva producció s'exportava a més d'una cinquantena de països d'arreu del globus (entre d'altres, França, Alemanya, el Brasil i els Estats Units).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema