Airbnb veu restrictiu el decret que té previst aprovar el Govern per regularitzar el lloguer d'habitacions en pisos particulars. En una entrevista a TV3, el director d'Airbnb a Espanya, Arnau Muñoz, ha criticat que la mesura «discrimina» els particulars perquè els «assimila» a les activitats professionals del sector hoteler.

En un comunicat penjat al seu bloc, l'empresa critica que els plans de la Generalitat suposaran «afegir càrregues reguladores desproporcionades sobre els amfitrions».

Airbnb anima el Govern a seguir l'exemple d'altres ciutats com París, Londres, Amsterdam, Hamburg o Bruges, on la legislació és més «proporcionada» i sense «tràmits burocràtics innecessaris».

Per «arribar a final de mes»

En l'entrevista, Muñoz assegura: «El 50% de les persones que estan posant el seu habitatge a Airbnb és per poder arribar a final de mes, per poder pagar la seva hipoteca i poder continuar a casa seva. Pensem que aquestes mesures el que fan és discriminar justament que les persones puguin tenir aquest tipus d'activitat i les estan assimilant a hotel, hostals i altres establiments que tenen una activitat continuada i professional. No és el nostre cas».