L´índex de producció industrial creix un 6,4% al juny a Catalunya

08.08.2015 | 07:27

L'índex de producció industrial (IPI) del juny a Catalunya s'ha incrementat un 6,4%, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Es tracta del creixement més elevat que es registra a Catalunya des del març de l'any passat, quan l'activitat industrial agregada va augmentar un 8,7%. A més, està 8,8 punts percentuals per sobre de la taxa registrada el mes de maig, que va ser del -2,4% Tot i així, la xifra se situa per sota de la mitjana de creixement de l'IPI de l'Estat, que és d'un 7,5%.
Durant el mes de juny tots els sectors d'activitat de la indústria han aportat creixements importants. Destaca l'augment del 10,2% en el sector de béns d'equipament, seguit per les empreses d'energia ( 8%), els béns de consum en general i els de productes de curta durada (5,4%), els béns intermedis (4,5%) i els de consum de llarga durada (4,1%).
A nivell estatal, l'IPI ha augmentat en 14 de les 17 comunitats autònomes. Castella-La Manxa (15,2%), Galícia (12,9%) i Madrid (11,3%) són les que experiment l'increment més gran, mentre que la producció industrial baixa a Extremadura, Canàries i La Rioja.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´atur a Girona se situa per sota del 15% i retalla distàncies amb l´època precrisi

A finals del tercer trimestre hi havia 56.000 persones sense feina; l'últim any s'han creat 13.000...

El mercat de treball gironí en cinc gràfics

El mercat de treball gironí en cinc gràfics

Evolució històrica de l'ocupació i l'atur per sectors productius a les comarques gironines segons...

Enllaços recomanats: Premis cinema