L'activitat del sector de l'edificació i l'obra civil va generar 2,7 milions de tones de runa el 2014, un 18% més que l'any anterior. Aquesta xifra representa el primer augment de residus de la construcció i demolició després de set anys de descensos consecutius i indica una lleugera recuperació del sector, tot i que encara queden lluny els nivells d'abans de la crisi.

El màxim de generació de residus va ser el 2006 amb 11 milions de tones, però l'any següent amb la crisi immobiliària la xifra va anar disminuint fins a arribar al mínim l'any 2013, amb 2,3 milions de tones.

Les plantes de valorització van gestionar al llarg del 2014 el 40% dels residus de la construcció i la demolició a Catalunya, un total d'1,1 milions de tones. La resta es van destinar a dipòsits de la construcció. La xifra de residus que van entrar a les plantes de reciclatge va pujar 0,2 tones respecte al 2013. La valorització va incrementar significativament els anys 2009 i 2010, amb la implantació del cànon de deposició de residus de la construcció. Però des del 2010 ha anat disminuint influenciat per la suspensió temporal d'aquest cànon i la baixada de tarifes d'abocador.