L´Estat estudia ajudar directament el sector lleter

Les ajudes serien per evitar que facin fallida les explotacions que venen llet per sota el preu rendible

24.08.2015 | 07:16

La ministra d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, va explicar que el Govern Espanyol estudia concedir una ajuda directa de 300 euros per vaca a les explotacions que perillin per vendre la llet per sota del preu de rendibilitat.
En declaracions a la cadena Cope, Tejerina va indicar que el seu departament "està treballant" i "perfilant" la proposta realitzada per l'Associació Agrària Joves Agricultors (Asaja) perquè es materialitzi "un ajut directe" que beneficiï entre 2.500 i 3.000 explotacions. Cal compensar, va prosseguir Tejerina, "durant un temps prolongat" aquestes explotacions, que han de complir, va dir, uns requisits comunitaris. La ministra va reiterar el seu compromís per "fer el que sigui legalment possible" per posar en marxa a "màxima velocitat" aquesta mesura, així com una moratòria d'un any per als crèdits concedits als ramaders.
Per la seva banda, l'organització agrària UGAM-COAG es va felicitar, en un comunicat, perquè es "comença a teixir la xarxa de seguretat" que ha estat reclamant per "evitar la fallida de moltes explotacions de llet" i destaca la "ràpida reacció" de la ministra a aquestes demandes. Assenyala que una de les claus per pal·liar la crisi del sector lacti són les ajudes directes per cobrir la diferència entre el preu que cobra el ramader per la llet i el cost mitjà de producció. Però també defensa que cal prendre altres mesures, com la garantia per part de la indústria de la recollida del cent per cent de la llet produïda pels ramaders i la unificació dels preus que es paguen per la llet en pols i per la llet en format líquid. L'organització advoca, a més, per la posada en marxa d'un sistema de control de la producció per evitar l'"enfonsament" dels preus per un excés de llet en el mercat lacti de la Unió Europea.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

Enllaços recomanats: Premis cinema