Els treballadors ja poden calcular la seva pensió

La Seguretat Social posa en marxa un simulador que permet fer consultes personalitzades

05.11.2015 | 09:43

Els ciutadans poden calcular des d'avui la seva futura pensió a través d'un simulador creat per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), que estarà actiu en la web «Tu Seguridad Social», i que permet realitzar consultes personalitzades.

El secretari d'Estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, va avançar ahir la posada en marxa d'aquesta eina, que no només permet a l'usuari optar per una situació personal bàsica, sinó que obre la possibilitat de simular situacions de jubilació anticipada, ordinària i demorada, dins del marc legal.

Com a novetat, el simulador ofereix a l'usuari un ventall d'opcions dins del seu espai personal, en el qual no hi ha necessitat d'introduir les dades que ja consten a les bases de la Seguretat Social.

Actualment, quan un ciutadà requeria informació sobre la seva futura jubilació se li contestava amb un termini d'entre 7 i 10 dies però només sobre el preguntat, mai sobre nous supòsits.

Ocupació subratlla que amb aquesta nova eina el ciutadà pot obtenir totes les opcions de la seva futura jubilació «des del seu ordinador de casa o en la ubicació que ell vulgui» però, a més, el simulador proporciona informació que «mai abans es podia obtenir amb tanta antelació».

Actualització continua

A més, s'anirà actualitzant contínuament amb millores successives i anirà incorporant, no només millores tècniques, sinó qualsevol modificació que incideixi en la pensió de jubilació. També determina quin és la legislació aplicable en cada cas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema