L'empresa LSolé instal·larà una nova planta de biomassa renovable a Xile

La companyia, amb seu a Massanes, es consolida com un dels grans agents del sector al país

18.11.2015 | 07:16
La seu que l´empresa LSolé té a Massanes.

L'empresa catalana LSolé, amb base a Massanes, instal·larà una nova planta d'energia tèrmica amb biomassa renovable a l'empresa xilena BioMar, un dels tres principals proveïdors d'aliments per a peixos a nivell mundial. La instal·lació, valorada en mig milió de dòlars, processarà un total de 32.000 tones de pèl·let a l'any i generarà fins a 4 megavats d'energia tèrmica, cosa que, segons l'empresa, suposarà un estalvi econòmic i ambiental notable tenint en compte que s'evitarà haver de cremar 2.300 tones de fueloil a l'any, que generarien l'emissió de 7.200 tones de CO2 anuals.

Aquesta és la sisena planta que l'empresa selvatana té al país sud- americà, instal·lades bàsicament en hospitals i al sector agroindustrial, segons informa el departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. L'anunci d'aquest nou projecte coincideix amb l'inici de la missió institucional i empresarial de la Generalitat a Xile, que fins aquest dimecres buscarà noves oportunitats de negoci al país. En aquest sentit, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i la consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu, es reuneixin avui amb directius de la companyia gironina a Santiago de Xile amb l'objectiu de conèixer de primera mà la situació de l'empresa al país. La nova planta esdevé un pas més de LSolé a Xile, on reforça el seu posicionament com una de les empreses líders del sector. Segons el conseller delegat de l'empresa, Daniel Solé, el país sud-americà té una forta demanda de tecnologia i coneixement en el camp de les energies renovables per impulsar la seva indústria. L'empresa va fundar-se a Barcelona l'any 1964, i va esdevenir societat anònima el 1985, i des que va néixer ja ha instal·lat 500 plantes de generació d'energia a 20 països, exportant més del 80% de la seva facturació, que supera els 14 milions d'euros. Actualment, té un equip de 50 persones i una àrea dedicada a la investigació, disseny i fabricació.

Entre els projectes més recents de la companyia destaca la instal·lació d'una caldera de biomassa a Cellers Torres, que ha permès una reducció del 95% de gas natural utilitzat i el consum d'un 10% menys d'electricitat. LSolé també és responsable de la instal·lació d'una planta d'energia tèrmica a la fàbrica de La Fageda a la Garrotxa, destinada al procés de pasteurització de la llet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema