L´empresa LSolé instal·larà una nova planta de biomassa renovable a Xile

La companyia, amb seu a Massanes, es consolida com un dels grans agents del sector al país

18.11.2015 | 07:16
La seu que l´empresa LSolé té a Massanes.
La seu que l´empresa LSolé té a Massanes.

L'empresa catalana LSolé, amb base a Massanes, instal·larà una nova planta d'energia tèrmica amb biomassa renovable a l'empresa xilena BioMar, un dels tres principals proveïdors d'aliments per a peixos a nivell mundial. La instal·lació, valorada en mig milió de dòlars, processarà un total de 32.000 tones de pèl·let a l'any i generarà fins a 4 megavats d'energia tèrmica, cosa que, segons l'empresa, suposarà un estalvi econòmic i ambiental notable tenint en compte que s'evitarà haver de cremar 2.300 tones de fueloil a l'any, que generarien l'emissió de 7.200 tones de CO2 anuals.

Aquesta és la sisena planta que l'empresa selvatana té al país sud- americà, instal·lades bàsicament en hospitals i al sector agroindustrial, segons informa el departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. L'anunci d'aquest nou projecte coincideix amb l'inici de la missió institucional i empresarial de la Generalitat a Xile, que fins aquest dimecres buscarà noves oportunitats de negoci al país. En aquest sentit, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i la consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu, es reuneixin avui amb directius de la companyia gironina a Santiago de Xile amb l'objectiu de conèixer de primera mà la situació de l'empresa al país. La nova planta esdevé un pas més de LSolé a Xile, on reforça el seu posicionament com una de les empreses líders del sector. Segons el conseller delegat de l'empresa, Daniel Solé, el país sud-americà té una forta demanda de tecnologia i coneixement en el camp de les energies renovables per impulsar la seva indústria. L'empresa va fundar-se a Barcelona l'any 1964, i va esdevenir societat anònima el 1985, i des que va néixer ja ha instal·lat 500 plantes de generació d'energia a 20 països, exportant més del 80% de la seva facturació, que supera els 14 milions d'euros. Actualment, té un equip de 50 persones i una àrea dedicada a la investigació, disseny i fabricació.

Entre els projectes més recents de la companyia destaca la instal·lació d'una caldera de biomassa a Cellers Torres, que ha permès una reducció del 95% de gas natural utilitzat i el consum d'un 10% menys d'electricitat. LSolé també és responsable de la instal·lació d'una planta d'energia tèrmica a la fàbrica de La Fageda a la Garrotxa, destinada al procés de pasteurització de la llet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Enllaços recomanats: Premis cinema