Els ports de Palamós i Roses (Alt Empordà) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià) han tancat la temporada de creuers 2015 amb 43.100 passatgers, 50 escales i un impacte econòmic estimat de 3 milions d'euros.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha destacat avui que aquesta ha estat la millor temporada de creuers en els tres ports que gestiona Ports de la Generalitat i ha apuntat que "la dinàmica dels creuers està resultant molt positiva".

En conjunt, els tres ports han incrementat un 1 % el nombre de passatgers i han mantingut el nombre d'escales de la temporada anterior.

L'activitat de creuers en els ports gestionats per la Generalitat s'ha convertit en un segment important per ajudar a impulsar el sector turístic, dinamitzar l'economia del territori i posicionar la costa catalana a tot el món.

Vila també s'ha referit a l'acord amb el ministeri de l'Interior perquè Palamós formi part de l'espai Shenguen i ha recordat que la Generalitat ha manifestat el seu interès a fer les obres necessàries perquè pugui estar a punt per la temporada que ve de creuers.

"Serà una oportunitat perquè l'arribada de nous creueristes sigui un revulsiu econòmic, social i de modernització", ha mantingut.

El creuer Crystal Serenity, que arribarà a Palamós procedent del port francès de Marsella i salparà cap al port de Barcelona, posarà demà el punt final a la temporada de creuers 2015.

El port de Palamós lidera l'activitat de creuers en aquests ports i s'ha posicionat com un dels primers de la seva categoria amb tràfic de creuers en el Mediterrani occidental.

Palamós tanca una temporada excel·lent amb 37 escales i 40.800 passatgers, assolint un rècord històric amb la xifra de passatgers més elevada des que va iniciar l'activitat de creuers.

Amb aquests resultats el port ha rebut gairebé un 3 % més d'escales i un 6 % més de passatgers, respecte a l'any passat.

Continua la desestacionalització de l'oferta de l'activitat de creuers, ja que la temporada va començar el 26 d'abril i finalitza l'1 de desembre.

Els mesos de maig, agost i octubre han rebut la més gran afluència de passatgers, al maig, amb gairebé 7.000 passatgers, va ser quan es van registrar més turistes de creuer.

Quant a les visites realitzades pels creueristes, un 54 % britànics, el 76 % ha optat per quedar-se en aquesta població.

El port de Roses, amb la seva quarta temporada estable, completa l'oferta portuària i turística de creuers a la Costa Brava.

Roses ha tancat la temporada, de 5 de maig a 15 d'octubre, amb set escales de creuer i uns 1.500 passatgers, el 86 % dels quals s'han quedat a la localitat mentre el creuer estava atracat.

El port de Sant Carles de la Ràpita ha tancat la segona temporada d'activitat creuerística amb sis escales del creuer Star Flyer, amb un miler de passatgers i mig miler de tripulants, fet que suposa dues escales més i el doble de passatgers que l'any anterior.

L'activitat creuerística s'ha realitzat del 8 de juliol al 12 d'agost i els vaixells han realitzat una estada de sis hores, que permetien als visitants gaudir de la gastronomia local, visitar la ciutat i fer excursions.