Florentino Pérez no només ha tingut una mala setmana al Reial Madrid. Als problemes futbolístics -el club ha estat eliminat de la Copa del Rei per una alineació indeguda- se li han sumat problemes a l'empresa que presideix, ACS. Les accions de l'empresa constructora s'han desplomat prop d'un 8% en només dos dies per l'acusació d'un inversor britànic que la companyia hauria inflat els seus beneficis.

Segons informa Bloomberg, Per Johansson, cofundador del Hedge fund Bodenholm´s Capital, va assegurar en una conferència dijous que els beneficis del grup s'han exagerat. Concretament, l'inversor va assegurar que la constructora ha comès "irregularitats comptable" i que existeixen "certs problemes de govern corporatiu" pel que considera que les accions de la companyia es poden desplomar fins a en un 40%.

A més, Johansson va afirmar que "ACS té una gran quantitat de passiu ocult" i va denunciar que "hi ha senyals d'execucions en projectes amb dificultats".

ACS anuncia una demanda

Des de la companyia presidida per Florentino Pérez van negar tots els extrems denunciats per Johansson i van assenyalar que preparen una demanda contra el gestor pels possibles danys a la imatge del grup. Una reacció que no va evitar que les accions d'ACS baixessin ahir amb força, per segona jornada consecutiva, enmig de rumors. Des d'ACS asseguren que les acusacions del hedge fund es basen en el contingut d'una demanda laboral presentada per un ex-executiu d'una antiga filial que va ser acomiadat.

El cert és, que fins aquesta setmana, la majoria d'analistes de mercats confiaven en ACS. Segons dades recollides per Bloomberg, fins a setze analistes aposten per comprar accions, cinc per mantenir-ne i cap recomana vendre'n. La caiguda de l'acció d'ACS també es pot haver vist ampliada per l'acció dels brokers que especulen amb operacions a curt.

Més benefici i més deute

ACS va registrar un benefici net de 574 milions d'euros en els nou primers mesos de l'any gràcies a les seves activitats en l'exterior, que suposen més del 80% dels seus ingressos. En aquest sentit, es va veure beneficiada per la revaloració del dòlar enfront de l'euro i va comunicar un ebitda -beneficis abans d'interessos- d'1.816 milions d'euros. Resepecte al deute net, aquest es va situar fins a setembre en els 3.880 milions d'euros, per sobre dels 3.508 milions que va comunicar en el primer semestre.

Per la seva part, Per Johansson és un exgestor de Fidelity International que va impulsar a primers d'any Bodenholm Capital gràcies al suport de Brummer & Partners, un hedge fund d'Estocolm.