El Govern espanyol anuncia que abaixarà la factura del gas i la llum a pocs dies del 20-D

17.12.2015 | 07:16

Les factures de la llum i el gas baixaran una mitjana del 0,7% i el 3%, respectivament, a partir del mes de gener, segons els càlculs realitzats pel Govern en virtut de les ordres de peatges d'accés per a aquests sectors, autoritzades ahir per la Comissió Delegada per a Assumptes Econòmics. Segons va informar el Ministeri de la Presidència en un comunicat, el gas baixarà prop d'un 3% després de congelar la part regulada, gràcies a l'abaratiment del component energètic als mercats internacionals.
La reducció de la part regulada de la factura elèctrica avalada pel Govern permetrà reduir l'import del rebut una mitjana de 2,8% respecte al gener del 2015 i un 0,7% respecte a aquest mes -ja que hi va haver una rebaixa intermèdia a l'estiu-. En el cas de l'electricitat, relata el Govern, els pagaments per capacitat (amb els que es retribueix a algunes tecnologies per estar disponibles) baixen un 21% a partir de gener. La partida ja es va reduir a l'estiu, permetent reduir el rebut un 2,2% de mitjana, de manera que els pagaments per capacitat acumularan una minoració del 53% respecte a principis de 2015.
La llei del sector elèctric impedeix que es redueixin els peatges i càrrecs mentre existeixi deute pendent -encara hi ha més de 22.000 milions d'euros per pagar dels anys de dèficit tarifari-, encara que no es refereix específicament als peatges d'accés, que precisament són els que es revisen en ambdues ordres. L'ordre també preveu un fons per a contingències que poguessin afectar la factura, com una pujada del preu del cru.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Lidl busca alguns socis immobiliaris per créixer al mercat espanyol

La cadena alemanya té la intenció de desenvolupar promocions de nova construcció que...

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Gegants del sector de la distribució recluten «community managers»

Allau de sol·licituds a les ofertes de Mercadona i Lidl: busquen professionals que els ajudin a...

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

Una eina que prediu els atacs d´epilèpsia guanya la Mostra d´Emprenedors

MJN Neuroserveis crea un dispositiu capaç d'avançar entre uns deu segons i un minut les crisis

Enllaços recomanats: Premis cinema