El govern espanyol ha proposat als sindicats apujar el salari mínim interprofessional (SMI) un 1% el 2016, fins als 655,08 euros mensuals, el doble que l'increment aplicat el 2015, que va ser del 0,5%.Segons Europa Press, fonts sindicals han informat que l'executiu del PP els va traslladar aquesta proposta dimecres passat. Les centrals tenen ara fins a última hora de dilluns, 28 de desembre, per donar una resposta. L'augment definitiu s'aprovarà previsiblement al consell de ministres de l'endemà, dimarts 29 de desembre.

No obstant, els sindicats reiteraen que l'increment hauria de ser de l'11% el 2016, fins als 720 euros mensuals, i també el 2017, fins als 800 euros. Així li ho van fer saber al govern en una carta al mes de novembre

La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ja va avançar a principis de mes que la intenció del govern de Rajoy era apujar l'SMI, encara que no en va concretar la quantia. El que sí que va dir és que aquesta qüestió seria "consultada" amb els agents socials. "A finals d'any, consultats els interlocutors socials i tenint en compte la circumstància de recuperació econòmica, es decidirà l'augment. El salari mínim s'apujarà, però el que no puc dir és quant", va dir.