La cooperativa Abacus va obtenir uns ingressos de 86,35 milions d'euros durant l'exercici 2015, xifra que suposa un increment del 5% en comparació amb l'any anterior. La venda de llibres es va incrementar notablement al llarg del passat exercici, especialment els infantils i els juvenils, que van créixer un 13% en comparació amb el 2014. Paral·lelament, les compres fetes a través dels canals online de la cooperativa van augmentar un 67%. Més concretament, les vendes de llibres infantils i juvenils a través d'internet van créixer un 89%. Durant el 2015, Abacus va obrir dos nous establiments, un al centre comercial Baricentro de Barberà del Vallès i l'altre a Abrera.

El director general d'Abacus cooperativa, Miquel Àngel Oliva, va destacar, ahir, a través d'un comunicat, «el bon comportament de les vendes i els esforços que ha realitzat Abacus per apropar-se al soci i client, amb un model de proximitat, a través no només de la xarxa d'establiments sinó de tots els canals de venda, comunicació i d'interacció de què disposa la cooperativa». «Un exemple que això està funcionant és l'increment de les vendes online que hem enregistrat», afegia el director general.

La cooperativa celebrarà el mes de maig la seva Assemblea General anual, on es presentarà el Pla Estratègic d'Abacus per als pròxims tres anys (2016-2018), amb el qual l'organització arribarà als 50 anys de vida. Abacus Cooperativa, fundada el 1968, compta amb més de 800.000 socis de consum i 478 socis de treball. És líder en la distribució de llibres, béns educatius, culturals i d'oci a Catalunya amb 41 establiments a Catalunya, València, Castelló i Balears. Abacus Cooperativa és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup cooperatiu català.