Ceres Roura treu la primera espelma amb insecticida que mata mosquits com el tigre o el del Zika

L'empresa de Figueres ja ha registrat el producte davant de la Generalitat i del Ministeri de Sanitat

07.06.2016 | 21:58
Ceres Roura treu la primera espelma amb insecticida que mata mosquits com el tigre o el del Zika

L'empresa Ceres Roura ha tret al mercat la primera espelma amb insecticida, que mata tot tipus de mosquits. Entre aquests, el tigre (que s'ha expandit ràpidament a Catalunya) o el que transmet el virus del Zika. L'espelma conté un component actiu que elimina aquests insectes, però al mateix temps també fa olor de gessamí. Ceres Roura, amb seu a Figueres, ja ha registrat la nova espelma davant de la Generalitat i del Ministeri de Sanitat. Fundada al 1912, aquesta empresa familiar fabrica més de 3.000 tones d'espelmes cada any, set de cada deu de les quals es dirigeixen als sectors de la gran distribució i l'hostaleria. La firma va tancar el 2015 facturant 9,25 MEUR i preveu créixer un 7% aquest exercici, sobretot gràcies als mercats exteriors. Vol incrementar exportacions a l'Àfrica.

Roura fabrica cada any més de 3.000 tones d'espelmes. A més de les típiques, el seu catàleg també n'inclou de perfumades, anti-mosquits, decoratives i litúrgiques. L'empresa, amb seu a Figueres, combina la fabricació de ceres amb tota una gamma de productes i complements per ambientar la llar.

Ara, al seu catàleg, l'empresa figuerenca hi ha afegit un nou producte anti-mosquits. Es tracta de la primera espelma del mercat que incorpora insecticida, eficaç contra mosquits com ara el tigre (amb una picada molt dolorosa) o el que transmet el virus del Zika. Segons concreta l'empresa en un comunicat, l'espelma "conté el component actiu més eficaç" per matar els insectes i, al mateix temps, fa olor de gessamí.

La nova espelma, que és de color blanc, ha sortit al mercat en dos formats: o bé en recipient de terracota o bé dins un got de vidre. La nova gamma permet "unir l'efectivitat del producte amb l'elegància", subratlla el gerent d'exportació de l'empresa figuerenca, Miquel Roura.

A més d'aquestes espelmes amb insecticida, la firma també està registrant un creixement de vendes amb un altre dels productes anti-mosquits: les espelmes perfumades amb citronella natural. En aquest cas, però, no eliminen els insectes, però sí que els mantenen allunyats.

L'empresa figuerenca va tancar el 2015 facturant 9.250.000 euros. Una xifra que la firma preveu incrementar fins a un 7% al llarg d'aquest exercici. En part, gràcies a l'increment de les exportacions (no només obrint nous mercats, com l'africà, sinó també consolidant la seva presència a Europa).

Més de 1.500 referències

El catàleg de Roura compta amb més de 1.500 referències. A més de les que porten el seu segell, l'empresa figuerenca també elabora espelmes per a altres marques, per a qui crea productes personalitzats.

Del total de la producció, un 70% es destina a la gran distribució i a l'hostaleria, i el 30% restant a centres de jardineria, floristeries i botigues especialitzades (de regals, decoració i litúrgia). L'any passat, l'empresa empordanesa també va impulsar una nova divisió, Roura Catering, adreçada al cash&carry, a la restauració i al càtering. A més, entre les últimes innovacions que ha tret al mercat s'hi troben les espelmes vegetals.

Nascuda el 1912, Roura compta amb una plantilla de 42 treballadors fixes i també dóna feina a persones amb discapacitats intel·lectuals i autisme (de la Fundació Mas Casadevall, situada a Serinyà). L'empresa figuerenca presideix actualment l'Associació Europea de Fabricants d'Espelmes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema