Patronal i sindicats signen un manifest que vol salvar el sector de la construcció

08.06.2016 | 07:18

La patronal Foment del Treball i els sindicats CCOO i UGT van subscriure ahir un manifest que ?reivindica una inversió pública mínima en el sector de la construcció a Catalunya per impulsar la creació de llocs de treball, i que alerta que s'està perdent l'oportunitat de rellançar l'economia.
Amb el títol "Per l'ocupació, cal recuperar la construcció", el manifest adverteix que les dades de la construcció mostren "un nivell de debilitat fortament alarmant" tant sobre licitacions d'obres i habitatges acabats o iniciats com en relació amb altres indicadors del sector. En aquest context, lamenta la falta de mesures de suport per part de les administracions públiques per "apaivagar" els efectes de la crisi econòmica sobre el sector.
Segons el parer dels signants del manifest, es necessitaria una inversió pública en obra del voltant del 2,2 o 2,3% del PIB. La patronal i els sindicats van assegurar que "s'està perdent una oportunitat per rellançar l'activitat econòmica, generar llocs de treball per reduir l'atur, millorar els serveis socials, i donar esperança a una gran proporció de la població, que no veu sortida a la seva situació de precarietat". Els agents socials també van advertir que, si es manté en el temps la carència d'inversió, "es corre el perill que els serveis públics es deteriorin".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Báñez proposa que els jubilats puguin treballar i percebre el 100% de pensió

La ministra d'Ocupació i de la Seguretat Social, Fátima Báñez, va...

Peñín veu excepcional el vi Finca Garbet

Peralada veu com vuit dels vins i caves que elabora assoleixen més de 93 punts a la prestigiosa guia...

Aprovada la reforma de l´Impost de Societats amb el suport de PSOE i C´s

El ple del Congrés va donar ahir el vistiplau, amb el suport, a banda del PP, del PSOE i...

Enllaços recomanats: Premis cinema