El futur dels Donuts, en perill

El Tribunal té previst fallar sobre l'ERO de Panrico, que podria portar a la desaparició de la companyia

06.07.2016 | 17:52
El futur dels Donuts, en perill
El futur dels Donuts, en perill

El Tribunal Suprem té previst fallar aquest dimecres sobre la legalitat de l'ERO que l'empresa d'alimentació Panrico va aplicar l'any 2013. Si es confirma que l'Expedient de Regulació d'Ocupació de la companyia no es va ajustar al dret, podria suposar la fi de la mateixa. Panrico ha estat la fabricant i comercialitzadora a Espanya dels populars donuts.

Els donuts van arribar a Espanya l'any 1962. L'empresari Andreu Costafreda, fill d'una família de forners, va portar la fórmula a Espanya després d'arribar a un acord amb el fabricant nord-americà. Diverses generacions de nens espanyols han crescut amb els donuts, que també es van fer populars gràcies a campanyes de publicitat.

Panrico està en tràmits per ser adquirida per Bimbo. Si el Suprem no avala l'ajust d'ocupació i salaris a Panrico, l'operació de venda podria ser cancel·lada i podria suposar la desaparició de l'empresa. Fa un any, Bimbo va pactar l'adquisició per 190 milions d'euros, però un pronunciament judicial contrari podria fer marxa enrere a l'operació.

Panrico va acordar el 2013 amb els sindicats UGT i CCOO un ERO que incloïa 745 acomiadaments en cinc fàbriques al llarg de quatre anys. CCOO va recórrer amb posterioritat l'ERO davant la justícia i en l'any 2014, l'Audiència Nacional va anul·lar parcialemnte la validesa de l'ERO perquè considerava que 156 acomiadaments no s'ajustaven a dret.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L´atur a Girona se situa per sota del 15% i retalla distàncies amb l´època precrisi

A finals del tercer trimestre hi havia 56.000 persones sense feina; l'últim any s'han creat 13.000...

El mercat de treball gironí en cinc gràfics

El mercat de treball gironí en cinc gràfics

Evolució històrica de l'ocupació i l'atur per sectors productius a les comarques gironines segons...

CCOO i UGT: Es crea ocupació precària i parcial

CCOO i UGT: Es crea ocupació precària i parcial

Destaquen la destrucció de llocs de treball a la indústria

Enllaços recomanats: Premis cinema