El Banc d'Espanya va considerar que l'actuació de l'entitat en el procés de constitució i recapitalització de BFA-Bankia es va ajustar «en tot moment» al compliment de la normativa, a la «defensa de l'estabilitat financera» i a «l'interès general». La Comissió Executiva de l'ens va acceptar ahir les renúncies del director general de Supervisió, Mariano Herrera García Canturri; el director general adjunt de Supervisió, Pedro Comín Rodríguez, i el director del Departament d'Inspecció IV, Pedro González González, investigats per l'Audiència Nacional per la sortida a borsa de Bankia. L'entitat va agrair als dimissionaris els serveis prestats i va manifestar la confiança «plena» en ells.

El Banc d'Espanya va dir confiar «plenament» que les actuacions judicials permetran esclarir els dubtes sobre l'actuació de l'entitat en el procés de constitució i recapitalització de BFA-Bankia.

D'altra banda, el cas Bankia tambe va arribar al Congrés, que aprovarà la setmana que ve la creació d'una comissió d'investigació després de la decisió de l'Audiència Nacional. Després l'«alarma social» i la gran «repercussió en els mitjans», en paraules del portaveu socialista al congrés, Antonio Hernando, per la decisió de l'Audiència Nacional, el PSOE es va decidir a registrar la sol·licitud d'obertura d'una comissió d'investigació sobre la sortida a borsa de l'entitat, al juliol del 2011.

El PSOE ja va intentar el 2012 una iniciativa semblant que va impedir la majoria absoluta del PP; en aquesta ocasió, s'han sumat a la petició C's, ERC, Compromís així com el grup Units Podem, que fa mesos ja va sol·licitar indagar sobre el rescat de les caixes.

Davant la disparitat de peticions, serà el Congrés el que acoti el pròxim dimecres les qüestions que es tractaran en la comissió, si es comprèn l'enfocament ampli plantejat per Units Podem, o si finalment les compareixences giraran al voltant del cas Bankia.

El PP ha anunciat que no s'oposarà a l'obertura de les investigacions, va confirmar ahir el portaveu del PP, Rafael Hernando. El diputat popular va dir que «els organismes reguladors no van fer el seu paper i van fer malament les coses» durant el govern del PSOE, i va recordar que «la Justícia ja està actuant i investigant els fets».