La Generalitat destinarà 28 MEUR fins al 2020 per a un centre d'impressió 3D

04.05.2017 | 10:43

La Generalitat invertirà 28 milions d'euros fins al 2020 a crear un centre empresarial i de recerca especialitzat en la impressió 3D. El Global 3D Printing Hub neix fruit de la col·laboració público-privada i s'ubicarà en un espai de més de 10.000 metres quadrats al Campus Diagonal Besòs.

L'objectiu del centre és dur a terme activitats d'innovació i R+D per desenvolupar la impressió 3D des de Catalunya, esdevenint un punt de trobada internacional entre els proveïdors d'aquesta tecnologia i empreses de tot el món i actuar com un laboratori públic per impulsar l'accés de l'empresa catalana a aquesta tecnologia fent investigació i testos.

El projecte està liderat per ACCIÓ i compta amb el suport d'empreses, centres tecnològics i centres de recerca com HP, Renishaw, Eurecat-Leitat, Fira de Barcelona o l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), entre d'altres.

Enguany, el Govern farà una aportació directa inicial de 5 milions d'euros i es preveu complementar el finançament a través de fons FEDER de la Unió Europea. El projecte també s'utilitzarà com a centre de certificació de nous materials que s'utilitzin en l'àmbit de la impressió en 3D i incorporarà una acceleradora d'empreses per fomentar la creació d'start-ups vinculades a aquesta tecnologia i un programa d'emprenedoria corporativa.

Tecnologia que canviarà el món

Segons els promotors de la iniciativa, la impressió 3D és una de les tecnologies més rellevants de la indústria 4.0 i redefinirà la manera com les fàbriques produeixen els seus béns arreu del món, l'aprovisionament i la logística. La impressió 3D no només té l'objectiu de fer prototips i components individuals, sinó que acabarà sent l'eina per produir massivament lots de productes personalitzats, fets a mida i reduint les distàncies de transport.

El president del Govern, Carles Puigdemont, i el vicepresident i director general d'HP 3D Printing, Ramon Pastor, van presentar el Global 3D Printing Hub. Durant la cloenda de l'acte, el president Puigdemont va afirmar que «Catalunya té l'oportunitat de liderar el major ecosistema d'oferta i demanda empresarial i de talent en 3D a nivell europeu».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Les exportacions gironines augmenten un 14% i marquen un rècord històric

Les empreses de la demarcació de Girona són les que venen a l'exterior un volum més elevat de...

La CE investiga si la compra de Monsanto per Bayer perjudica la competència

La Comissió Europea (CE) va informar ahir que ha obert una investigació en...

Uniqlo llança la seva primera botiga per internet a Espanya

La cadena nipona de roba Uniqlo ha llançat la seva plataforma de venda per internet en...

El sou mitjà cau un 0,2% a Catalunya i se situa en 1.720 euros

El sou mitjà català ha perdut un 0,2% interanual i es queda en 1.720 euros mensuals,...

Enllaços recomanats: Premis cinema