Daniel Domènech ha estat elegit nou president de l'Associació de Fabricants Espanyols Exportadors d'Equipaments per a Hostaleria i Col·lectivitats (Afehc), després que l'Assemblea General de l'associació, reunida en sessió extraordinària el passat 15 de juny a Barcelona, donés ampli suport a la seva candidatura, l'única que concorria al procés electoral.

Domènech substitueix Rafael Olmos al capdavant d'Afehc, qui, havent estat vuit anys en el càrrec.

Daniel Domènech, de 56 anys, és director general de Vollrath Pujadas, S.A.U., fabricant de bateries de cuina i utensilis complementaris per a l'hostaleria i amb seu a Santa Coloma de Farners.

Llicenciat en Enginyeria Tècnica per la Universitat Politècnica de Catalunya, va completar els seus estudis amb el Programa en Direcció de Màrqueting (PMM per les seves sigles en anglès, Programme in Marketing Management) d'Esade i el Programa d'Alta Direcció d'Empreses (PADE) de l'Iese.

Fins a arribar a Vollrath Pujadas el 2007, la seva trajectòria professional ha estat especialment vinculada al sector de material elèctric, on ha treballat en empreses como Hager Sistemas, Grupo Schneider i Hispano Mecano Eléctrica (Himel), assumint responsabilitats en els àmbits de la direcció comercial i de màrqueting.

Mil milions de facturació

L'associació Afehc està formada per 78 empreses, que el 2016 van facturar de forma agregada més de 1.071 milions d'euros (+11,50%), dels quals 563 milions d'euros van ser vendes a l'exterior (+11,70%). I, per tant, la quota exportadora d'aquest col·lectiu va situar-se en el 52,5%.