La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat un expedient sancionador contra les comercialitzadores de referència de Gas Natural i Endesa per usar les factures dels clients de la tarifa d'últim recurs (TUR) per publicitar els serveis del seu comercialitzadora lliure.

L'organisme de competència considera que, d'aquesta forma, atreien els consumidors al propi grup empresarial en detriment de la resta de consumidors, ha informat avui en un comunicat.

La investigació es va iniciar arran d'una denúncia de l'Associació de Gremis d'Instal·ladors de Catalunya i la CNMC ha decidit obrir expedient en trobar "indicis racionals" de la comissió per part de Gas Natural i Endesa d'una infracció de l'article 3 de la Llei de Defensa de la Competència, consistent a falsejar la lliure competència.

L'organisme considera que les empreses podrien haver incorregut en una infracció al promocionar serveis de les comercialitzadores lliures d'aquestes companyies en les factures que remetien als clients acollits a la tarifa TUR i podrien haver induït a error.