Ontario Teachers' Pension Plan, el primer fons de pensions canadenca per a professionals, ha tancat la compra de Mémora, la funerària líder al mercat espanyol, fins ara propietat del fons britànic 3i, per uns 500 milions d'euros, van confirmar fonts coneixedores de l'operació. Ja fa dies que les dues empreses negociaven els detalls de l'operació, que finalment es va tancar aquest diumenge.

Mémora, fundada el 2001, té la seva seu central a Barcelona i és l'empresa líder de serveis funeraris del mercat ibèric, amb un total de 115 tanatoris, 24 crematoris, 13 cementiris i 91 establiments a Espanya i Portugal. La companyia, amb una facturació de 173 milions d'euros el 2015, és a més propietària del 85% de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB), mentre que l'altre 15% està en mans de l'Ajuntament, que ara vol vendre la seva part per crear una nova funerària municipal. 3i va entrar a Mémora l'any 2008 i des d'aleshores la companyia s'ha expandit a la península mitjançant un creixement orgànic i adquisicions, com la d'Agnus Dei el 2015.

De la seva banda, el fons Ontario Teachers', molt conservador en les seves inversions, té una àmplia experiència en el sector funerari, ja que en la seva cartera de participades figura la principal funerària francesa, Pompes Funèbres Générales, amb una facturació de 625 milions d'euros.

El conseller delegat de Mémora, Juan Jesús Domingo, que continuarà al capdavant de la firma, ha destacat en un comunicat que 3i ha estat «un soci de gran suport» per a l'empresa, a la qual ha ajudat a desenvolupar la seva plataforma comercial i de servei.