Espanya i França reclamaran indemnitzacions a ACS per la fallida del túnel del TAV

El ministre de Foment acusa l'empresa de Florentino Pérez d'incomplir el contracte de l'obra rescatada amb diners públics

04.09.2017 | 18:52
Espanya i França reclamaran indemnitzacions a ACS per la fallida del túnel del TAV

Espanya i França reclamaran una indemnització a ACS i Eiffage per la fallida de la seva empresa conjunta TP Ferro, que gestionava la connexió ferroviària d'Alta Velocitat (AVE) entre Figueres (Alt Empordà) i Perpinyà (França), i que va haver de ser rescatada pels governs dels dos països al desembre del 2016.

Espanya i França van signar el passat 19 de desembre a París el conveni per a l'explotació i manteniment d'aquest tram de l'AVE durant quatre anys, prorrogables per un període de dos més.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna ha destacat, després d'una reunió amb la ministra francesa de Transports, Elisabeth Borne, "la magnífica disposició" del Govern del país veí "a donar solució" en la connexió entre Figueres i Perpinyà", que ha permès que una situació associada a l'empresa que estava gestionant aquesta infraestructura "no s'hagi traduït en un problema cap a l'usuari".

El ministre ha agraït a l'Administració gala haver estat "àgil i molt col·laboradora", la qual cosa ha permès que, "en aquests moments del que estiguem parlant, és de quin serà la reclamació que els dos països fem a l'empresa en concepte d'indemnització per la situació generada".

De la Serna ha explicat que no és un assumpte senzill, ja que hi ha diversos procediments arbitrals en el que té a veure amb TP Ferro,-empresa ferroviària hispanofrancesa integrada al 50% per Eiffage i ACS, i amb seu al municipi de Llers (Alt Empordà)-, però ha subratllat que hi ha una coincidència "absoluta" en el posicionament de França i Espanya.

El titular de Foment ha afegit que els dos Governs treballen de forma coordinada en aquest assumpte i que es reuniran de nou el pròxim 14 de setembre per avançar en el que pot ser el següent pas a donar.

Està previst que els serveis jurídics dels dos països puguin abordar aquest tema a curt termini perquè el pagament ha de fer-se al 50% per a cada Estat, ha precisat.

De la Serna ha recordat, també, que Espanya i França consideren que no li correspon una indemnització a l'empresa per incompliment del contracte, pel que no procedeix realitzar cap pagament reclamat per l'administrador concursal.

La seva homòloga francesa també s'ha congratulat que els dos països hagin aconseguit conjuntament evitar que la fallida de TP Ferro tingués un impacte en el tràfic de passatgers i mercaderies, i assegurar la continuïtat de l'explotació d'aquest tram de la línia ferroviària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema