El Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat i La Caixa han convocat els Premis Emprenedor XXI, guardons que busquen distingir aquelles empreses emergents amb menys de tres anys d'activitat que siguin més innovadores i que tinguin més potencial de creixement. En un comunicat, La Caixa va informar que la presentació de candidatures per a l'onzena edició d'aquests premis a Espanya i la primera a Portugal serà del 4 de setembre fins al 3 de novembre.

En total, s'atorgaran cinc premis sectorials (ciències de la vida, tecnologies de la informació, negocis digitals, tecnologies industrials i agroalimentari), que consistiran en premis de 25.000 euros i l'accés a un programa internacional de creixement organitzat amb la Singularity University i una prestigiosa escola de negocis.

Així mateix, es lliuraran 19 premis a les empreses amb major impacte a la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i Illes). Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros i una beca per participar en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

En total, la convocatòria de 2017 distribuirà prop de 490.000 euros en premis, el que converteix els Premis EmprendedorXXI en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació, el 2007, els premis han invertit 4,3 milions d'euros en premis i ha beneficiat 289 empreses.

Durant els mesos de novembre i desembre, es valoraran les candidatures i es procedirà a la selecció dels finalistes.