la renda fixa i els seus productes

16.09.2017 | 00:36

Bo: Un bo és un títol de deute, amb freqüència a una empresa o govern, normalment a un tipus d'interès fix per un termini determinat, al final del qual és reemborsat.

Bo corporatiu amb grau d'inversió: Són bons emesos per companyies amb qualificacions creditícies de qualitat mitjana o elevada procedents d'agències de qualificació reconegudes. Es considera que presenten menor risc d'impagament que aquells bons emesos per companyies amb qualificacions més baixes. L'impagament o «default» implica que una companyia o govern no pot complir amb el pagament d'interessos o repagar la quantitat d'inversió inicial en la data de venciment del títol.

Bo high yield: Són bons amb qualificacions creditícies baixes procedents d'agències de qualificació reconegudes. Es considera que presenten major risc d'impagament que els bons amb una gran qualitat, és a dir, títols de renda fixa amb qualificacions més elevades, però tenen el potencial d'oferir majors retribucions. L'impagament o «default» implica que una companyia o govern no pot complir amb el pagament d'interessos o repagar la quantitat d'inversió inicial en la data de venciment del títol.

Bons lligats a la inflació sintètics: Són instruments creats mitjançant una combinació d'actius per simular les característiques dels bons lligats a la inflació. En combinar la compra de bons sobirans lligats a la inflació i la venda de protecció davant d'incompliments per part de companyies que han emès deute (mitjançant derivats de crèdit, o CDS) es crea una inversió sintètica que es comportarà de manera similar a un bo corporatiu lligat a la inflació. Els bons lligats a la inflació sintètics solen crear-se quan una companyia no té bons lligats a la inflació en circulació.

Bons convertibles: Títols de renda fixa que poden canviar-se per una determinada quantitat d'accions d'una companyia en certs moments durant el període de tinença.

Bons corporatius: Bons emesos per una empresa. Solen oferir rendibilitats més elevades que els bons estatals, ja que es considera que normalment impliquen més risc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L'ascens dels robots assessors financers
L'ascens dels robots assessors financers

L'ascens dels robots assessors financers

Les aplicacions informàtiques dissenyades per invertir als mercats financers competeixen amb èxit...

Draghi veu necessari mantenir els estímuls dins la UE

Draghi veu necessari mantenir els estímuls dins la UE

El president del Banc Central Europeu avisa que persisteixen «incerteses» sobre el futur de la...

Frit Ravich creix fins 206 milions i impulsa un magatzem a Canàries

Frit Ravich creix fins 206 milions i impulsa un magatzem a Canàries

L'empresa de la família Viader eleva les seves vendes un 4% i retalla un 45% el benefici, que va...

El 80 % de les empreses familiars són optimistes amb l´economia

Les empreses familiars espanyoles afronten el futur amb optimisme. Així es desprèn...

Enllaços recomanats: Premis cinema