UGT va exigir ahir al Govern que reuneixi els interlocutors socials per abordar la situació dels empleats i empleades de la llar, i expliqui els motius de la desaparició de la reducció del 20% el passat mes de juliol en l'aportació que ha de fer l'ocupador a la cotització per contingències comunes.

La reducció s'aplicava, encara que no en tots els casos, als que haguessin donat d'alta una persona en el Sistema Especial d'Empleats de Llar a partir l'1 de gener del 2012. En aquest sentit, va explicar que qui dona feina a treballadors per a tasques domèstiques potser, sense la reducció de quota, deixin de fer-ho o redueixin el temps de treball i el salari. La UGT va demanar al Govern que expliqui què va passar i si la desaparició d'aquesta reducció s'ha degut a un oblit o ha estat intencionada. En aquest sentit, va recordar que aquests treballadors tenen els salaris més baixos de totes les branques d'activitat i el seu salari mitjà brut mensual és un 60% inferior al salari mitjà mensual del conjunt dels assalariats. A més, un 68,5% d'empleats domèstics, 446.900 persones de les 651.800 assalariades en aquesta branca d'activitat, perceben menys de 1.000 euros bruts mensuals.

Així mateix, un 54,5% dels empleats domèstics per a particulars ho fan a temps parcial i només un 2,4% tenen jornada completa.