Les empreses familiars espanyoles afronten el futur amb optimisme. Així es desprèn de l'edició espanyola del VI Baròmetre de l'Empresa Familiar, elaborat per KPMG en col·laboració amb les Associacions Territorials vinculades a l'Institut d'empresa Familiar, en el qual el 80% dels enquestats mostra una impressió «positiva» o «molt positiva» sobre la situació econòmica que tindrà la companyia en els pròxims 12 mesos.

Tenint en compte la comparativa amb les edicions anteriors, s'observa una continuïtat de fa alguns exercicis. Així, el 2013 solament el 42% de les empreses familiars tenien una perspectiva positiva de l'evolució dels seus negocis, registrant-se en anys posteriors una recuperació significativa de la confiança, fins a arribar al nivell màxim actual.

La confiança en el futur se sustenta, una vegada més, en els bons resultats registrats aquest any en termes de facturació, ocupació i internacionalització. Així, una proporció més alta d'empreses familiars ha incrementat o mantingut la seva facturació, mentre que solament el 8% l'ha vist reduïda. En termes d'ocupació, un 94% ha augmentat o mantingut la seva plantilla, i el 76% declara tenir ja presència en mercats estrangers.