El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va agrair la resposta remesa pel president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, sobre l'esborrany d'apèndix a les orientacions del BCE sobre préstecs fallits. «Agraeixo al president Draghi la seva resposta, que he enviat als cossos competents del Parlament», va assenyalar Tajani.

Com a president de l'Eurocambra, va assegurar que el seu deure és «garantir que les prerrogatives dels representants electes de cinc-cents milions de ciutadans europeus siguin salvaguardades apropiadament». Tajani va dir sentir-se «profundament preocupat» amb el fet que obligacions addicionals específiques, «que poden entrar en conflicte amb les provisions legislatives, puguin ser imposades sobre entitats supervisades sense implicar de manera apropiada els colegisladors en el procés de presa de decisions».

Va afirmar que el Parlament Europeu està disposat a «considerar detingudament» qualsevol proposta legislativa que la Comissió Europea decideixi remetre-li sobre préstecs fallits.

En aquest sentit, va confiar que l'audiència que celebrarà la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris de l'Eurocambra el proper 9 de novembre amb la presidència de l'organisme supervisor «sigui l'ocasió per proporcionar les clarificacions necessàries sobre l'assumpte». La Comissió Europea s'ha proposat adoptar una acció coordinada per tallar el problema de l'alta quantitat de préstecs fallits dels bancs europeus.