La Comissió Europea (CE) ha anunciat que portarà a terme una inspecció en una fàbrica d'automòbils alemanya com a part d'una investigació per determinar si empreses d'aquest sector van incórrer en pràctiques de càrtel prohibides per la normativa comunitària.

Responsables de l'àrea de Competència de la Comissió Europea van fer dilluns passat una «inspecció sorpresa» en una fàbrica d'automòbils a Alemanya, el nom de la qual no va facilitar l'executiu comunitari.

La visita va respondre a la «preocupació de l'executiu comunitari que diversos fabricants de cotxes alemanys poden haver violat la legislació europea de competència, que prohibeix càrtels i pràctiques empresarials restrictives».

Les inspeccions són un «pas preliminar» en investigacions sobre sospites de pràctiques contra la lliure competència, si bé el fet que es produeixin aquestes inspeccions «no significa que les companyies siguin culpables o prejutja el resultat de la investigació», va subratllar la Comissió. Tot i això, no hi ha un termini legal per completar les investigacions en matèria de competència.